– Både jeg og syklistene har fått en fantastisk mottakelse i Klæbu. Lokalbefolkningen har virkelig lyktes med å vise frem denne flotte bygda. Forhåpentligvis så ble det gode TV-bilder ut av det. Jeg skullehelst ha stoppet flere steder. Men når tids- og sendeskjemaet er så presset, er det ikke rom for å stoppe så mange steder, sa en godt opplagt Dag Otto Lauritsen til KlæbuPosten.

Den tidligere proffsyklisten var klar på at Trøndelag leverte da de først fikk være med på Artic Race-sirkuset. For førstegang etter at dette spektakulære etappe-rittet så dagens lys, så ble det arrangert to etapper sør for Polarsirkelen. Den første som gikk på fredag, hadde start i Namsos og innkomst i Levanger. Søndag ble det syklet i Trondheim og nabokommunene.-Trondheim og Trøndelag har lagt inn en sterk søknad om å få arrangere Artic Race flere ganger.

Den nordnorske arrangøren kan være trygge på at trønderne leverer, dersom det blir aktuelt å tilgodese den delen av landsdelen flere etapper. Det var klasse over dagens ritt og arrangement, sa en begeistret Lauritsen til lokalavisa.

Fornøyd var Rune Nervik som hadde det lokale ansvaret. Han våknet med et smil om munnen. Det smilet ble ikke mindre da han fikk se hvor mange som hadde møtt opp for å følge syklistenes ferd gjennom Klæbu. I sentrum var det rene17.mai-stemningen både før, under og etter rittet. Han kunne konkludere med at det tok litt tid å få sambygdingene i gang. Men når de først våknet så ble det en folkefest på linje med 17.mai og andre større arrangement.

Lokalt ansvarlig Rune Nervik våknet til en folkefest.