Knutsen er mannen bak fotballeventyret i Bodø. Bergenseren har sammen med resten av Bodø/Glimt skap fotballfeber i Nordlands fylkeshovedstad. Han syntes det var stas å få dele ut pris til Dragsten, som spilte aldersbestemt fotball i Klæbu idrettslag. Så flyttet han etter hvert til Oslo for å studere, og ikke minst fattet interesse for trenergjerningen. Dragsten har til tross for sin relativt unge alder, oppnådd gode resultater i de klubbene han har vært.

Joakim Dragsten har imidlertid ikke lykkes så godt noe sted som han har gjort i Hødd. Den sindige og joviale klæbyggen kom til Hødd og Ulsteinvik som et ubeskrevet blad i fjor. Han tok over et Hødd-lag som nettopp hadde mislyktes i 1.divisjonskvalifiseringen. Det var forventninger om at Dragsten skulle klare det som det forrige teamet ikke maktet. Nemlig å ta cupmesteren fra 2012 opp i landets nest øverste divisjon. Det klarte Dragsten og hans team etter en formidabel sesong. De endte med hele 60 poeng.

Har kontrakt i ett år til

-Det er stort å få en utmerkelse som dette. Spesielt så lenge det er fotballtrenerne og Trenerforeningen som står bak den. Den er like mye en utmerkelse til teamet som til meg, sa Dragsten som har gjort unna ett av de to årene han bandt seg opp til i fjor høst. Han er ikke fremmed for å forlenge dersom det blir et tema på nyåret. Fokuset nå er imidlertid å få reforhandlet kontraktene med spillerne, og samtidig få inn litt nytt blod i spillertroppen.

-Det ble en lang og spennende sesong. Det sto etter hvert mellom oss og Ullensaker/Kisa. Vi lå bak Romerike-klubben helt til det var tre serierunder igjen. Så tapte de to av sine siste tre, samtidig som vi vant våre. Dermed ble det et fortjent opprykk. Selv om vi ikke har de samme økonomiske musklene som flesteparten av 1.divisjonsklubbene, har jeg god tro på at vi skal være konkurransedyktige også på det nivået, sier Dragsten til Klæbuposten.

Begrunnelsen for kåringen

«Etter å ha levert gode resultater som trener på både nivå fire og fem i norsk fotball, fikk årets unge trener denne sesongen utfordringen som hovedtrener for en av de største opprykksfavorittene i den PostNord-ligaen.

Treneren er født og oppvokst i Klæbu utenfor Trondheim, og satset hardt på egen spillerkarriere fram til han var 19 år. Etter en liten pause fra fotballen, der han blant annet var innom førstegangstjeneste og utenlandsstudier, gikk ferden videre til Norges idrettshøgskole i Oslo. Der ble gnisten til en fremtidig trenerkarriere tent for alvor.

På denne trenerveien var han fem år i ungdomsavdelingen til Skeid, de to siste årene i en 50 prosent stilling med ansvar for akademiet og sportslig ansvar for de yngre lagene i klubben.

Deretter var han en periode trener for Lokomotiv Oslo i Norsk Tipping-ligaen, før han dro videre til Eidsvold Turn. Der ledet han i sin andre sesong klubben til opprykk til PostNord-ligaen i 2019.

Med disse resultatene åpnet muligheten seg til virkelig å leve ut drømmen som profesjonell fotballtrener da han før denne sesongen ble hentet til Ulsteinvik og Hødd.

Gjennom sesongen har han ledet den tradisjonsrike klubben i jakten på en plass i OBOS-ligaen neste sesong. Og det lykkes de med – 60 poeng var nok til opprykk med fire poengs margin.

Sammen med assistent Ørjan Heiberg han han jobbet knallhardt fra dag en for å finne ut den beste måten å virke på i rollen. Og ikke minst leve opp til forventningene klubben har hatt om å rykke opp. Laget har denne sesongen fremstått ekstremt godt organisert, og slapp i løpet av sesongen bare inn 15 seriemål.

Treneren beskrives som en som alltid er godt forberedt, flink med mennesker og dyktig til å involvere folkene rundt seg. Han er ambisiøs, fremadstormende og har allerede satt gode spor etter seg i trenermiljøet.»