To av guttene i Klæbu IL badminton får spørsmålet om hva som er artig med badminton.

- Det er å være med venner og så er det artig å spille det. Artig at man er mye i bevegelse når man spiller, sier Vebjørn som har spilt i 2 år, Viktor som har 5 år bak seg i klubben, legger til:

- Jeg syns turneringene og fellesskapet er artigst.

- Ja, Vebjørn sier seg enig:

- Turneringer er artig. Spesielt når man reiser langt bort og overnatter på skoler.

Begge er enige at det er gøy med turnering på hjemmebane.

Vebjørn (til venstre) og Viktor hadde det fint på turneringen i Klæbuhallen i helga. Foto: Merethe Willassen

I årets Trønderdropp stilte 158 deltagere fra 16 klubber. For første gang kom en av deltagerne fra Portugal, en spiller på høyt nasjonalt nivå i hjemlandet og med seier i nasjonalt mesterskap fra fjoråret. Rodrigo Carvalho Ribeiro stilte for klubben Grupo Desportivo de Sesimbra, og dro litt smilende på det da han fikk spørsmålet om nivået på kampene han vant, et spørsmål han fikk før hans eget nivå var plassert: - Jeg syns det gikk ganske lett, svarer han, og forteller at han vant begge kampene. Han fikk høre om Trønderdroppen da han besøkte sin bror på Møre, og skryter av turneringen som han syns holder en god standard.

Rodrigo Carvalho Ribeiro fra Portugal likte seg godt i Klæbuhallen. Foto: Merethe Willassen

Det er Kjell Holdbakk fra Klæbu badminton helt enig i. Mangeårig medlem og en av ringrevene i den store turneringen forteller at dette er en av de beste turneringene som arrangeres. Mange års erfaring resulterer i god drift fra kampsekretariatet: - Det er mange klubber som prioriterer å komme hit. Vi er dyktige på å holde tidsskjema, men det er jammen mye logistikk som skal på plass for å få til det.

Turnering med eget lounge-område i hallen Foto: Merethe Willassen

Sondre Løvold, turneringslederen, vrir seg litt i stolen når Holdbakk sier at dette aldri hadde ikke gått uten Sondre som er både høyt og lavt, og kan brukes til alt.

- Grunnen til at vi får til dette, er at alle sammen er med, at vi er et lag. Vi er i særstilling når det gjelder foreldre som stiller på dugnader. Hvor mange var vi, spør Løvold, før han svarer selv:

- Vi var i alle fall mange nok til fem store pizzaer.

Holdbakk skyter inn at de to har det innmari artig der oppe på scenekanten.

- Vi pleier å si at det er ingen som vil sitte her bortsett fra oss, men sannheten er at vi ikke har spurt noen. Vi er skikkelige kontrollfriker og trives godt her, sier Holdbakk med et smil som nesten glir over i en litt beskjemmet latter over innrømmelsen.

- Det er godt at vi er tilbake til normalen. Det er mange år siden vi har hatt så mange deltagere og at vi har kjent på at alt er tilbake igjen.

I kiosken var det kafébord, oppvarmingsbane og sponsor hadde tatt turen med pop up-butikk. Fra venstre: Ada, Tobias, Line Eldegård (styreleder), Martin, Børge, Vebjørn og Viktor Foto: Merethe Willassen

Med 320 kamper på sju baner som glir lekende lett av gårde i løpet av ei helg, er det innlysende at disse folka har gjort dette før. En som er litt nyere i gamet, er styreleder Line Eldegård. Hun er slett ikke ukjent med badmintonavdelingen, tross alt er hun aktiv spiller på femte året. Hun tok på seg ledervervet med en tanke om å bringe badminton mer frem i lyset som et alternativ til andre idretter.

- Jeg oppdaget sjøl badminton gjennom ungene, og skjønte fort at dette var en arena hvor spillere i alle aldre deltok. Det som forbauset meg, var den sterke lagånden i en individuell idrett. Som leder ønsker jeg å bidra til at enda flere oppdager det gode klubbmiljøet og får oppleve den gode klubbfølelsen i fellesskapet vårt.

Eldegård jobber målrettet med å gjøre klubben mer synlig, og det har resultert en god økning med flere nye spillere i høst, både voksne og barn har fått øynene opp for idretten. Det gleder en leder som alltid er parat med det lille ekstra for både klubb og medlemmer.