– Det var utrolig artig å spille foran 9000 tilskuere på hjemmebane. Spesielt når det er så mye kjentfolk på tribunen. Så å si hele slekta og de fleste av vennene mine var der. Det var stort at vi klarte å gi publikum den seieren de kom for å se, sa en glad og lettet Simen etter at sesongens sjette seier var innkassert.

Det var stort at den kom mot Elverum som har vært det klart beste laget i Norge de siste årene. Hedmarkingene har flere seriegull og cupfinaleseire. De har også gjort det bra i Champions League. Neste år håper Simen og Kolstad å bli en del av verdens største håndballturnering. For å få den muligheten må de mest sannsynlig vinne sluttspillet. De er nå på god vei mot sluttspillet.

Har mer å gå på

Simen er klar på at både han, Kolstad og publikum har mer å gå på, selv om det var bra nivå på det som ble levert i landets flotteste håndballarena. Han håper at trønderpublikummet etter hvert blir flinkere til å «bue» på motstanderne. Der er de som han sier gode på Elverum og andre steder. Den lokale håndballstjernen ser ikke noe galt i det, såfremt det er på et fornuftig nivå.

– Hvordan var det å være Kolstad-spiller da Elverum tok føringen og initiativet?

– Gjestenes målvakt hadde en imponerende høy redningsprosent i første omgang og starten av andre. Jeg mener Elverums sisteskanse i første omgang, hadde over 60 prosent, som er usedvanlig høyt i en slik kamp. Vi visste derfor at det var mulig å hente inn dette selv om de flere ganger ledet med tre og fire mål, sa Simen etter at han hadde vist seg frem for flere hundre klæbygger.

Simen Ulstad Lyse ga alt foran over 9000 tilskuere. Foto: RICHARD SAGEN, Adresseavisen

Spent på fortsettelsen

-Det er bra trøkk når vi spiller i Kolstad Arena, selv om det er forskjell på 2000 tilskuere og 9000 her. Forhåpentligvis blir det flere slike kamper fremover. Det er stort dersom det blir sluttspillkamper mot Elverum og andre i samme setting. Selv om de har vært det mest kjente og beste laget i Norge de siste årene, så er det flere i eliteserien som holder et høyt nivå. Både Arendal, Drammen, Runar og andre kan komme til å kjempe i toppen, sa mørkluggen.

Simen Lyse Ulstad scorer ikke like ofte nå som han gjorde forrige sesong. Men har blitt en bedre tilrettelegger. Trener Christian Berge har lagt opp spillet på en annen måte. Det gjør at Simen ikke kommer til like mange avslutninger som i fjor. Men han fikk bevist at skuddarmen er intakt de gangene han hamret løs. Simen tok også godt vare på de mulighetene han fikk fra sjumetersmerket.

Elias fikk også muligheten

Det var tre Klæbu-gutter i Kolstad-troppen. Elias Thome fikk også bra med spilletid. Eskil Dahl Reitan ble sittende på benken denne gangen. Eskil får i likhet med de to andre føle på kroppen at det er beinhard kamp om å få spilletid på et Kolstad-lag hvor det er mange landslagsspillere som har lyst til å vise seg frem. Flere vil det bli når Sander Sagosen og andre kommer til sommeren. Da begynner det for alvor å spisse seg til.