– Jeg føler det går den rette veien nå ettersom jeg har kommet i bedre og bedre form. Det har også blitt mer og spilletid på Rosenborgs toerlag i 3.divisjon. Det har tatt tid å bygge seg opp igjen etter at jeg fikk påvist kyssesyken, sier Dahl til KlæbuPosten. Den lovende 17-åringen merket at ikke alt var som det skulle da han kom tilbake fra landslagsoppdrag i Spania i juni. Prøvene som ble tatt var dessverre ikke oppløftende for den unge og talentfulle klæbyggen.

Tobias fikk beskjed om å ta det med ro da det viste seg at det var en lumsk virussykdom som førte til at han var slapp og i dårlig form. Det at han fikk beskjed om å tone ned treningen i en periode, førte til at Dahl måtte bygge seg opp på nytt før han kunne spille kamper. Det har unggutten som tidligere i år skrev akademikontrakt med Rosenborg gjort. Han har fått mye spilletid i 3.divisjon, og Tobias har bevist at han hevder seg godt på det nivået.

Håper på skadefri høst

Flere i Rosenborg-miljøet var av den oppfatning at en sykdoms og skadefri Tobias Dahl kunne få sin A-lagsdebut i seriesammenheng i løpet av høsten. Den teknisk gode tenåringen står allerede bokført med en offisiell kamp for RBK. Det var da han han spilte cupkamp for Rosenborg mot Verdal. Tobias hadde mest sannsynlig kyssesyken i to-tre uker før det ble konstatert hva som feilet han. For han følte seg ikke helt i form da landslaget reiste til Spania.

– Planen var at vi skulle ta prøver før jeg reiste. Men det ble ikke gjort før vi var tilbake. Med tanke på at jeg allerede var slapp før avreise og symptomene var de samme, så er det mye som tyder på at jeg hadde kyssesyken under hele Spania-oppholdet, sa Tobias som synes det er inspirerende at han har vært en del av landslagstroppen etter at han kom tilbake fra langvarig skade. Han trente tre ganger i uka med A-laget, før han på nytt ble tvunget til å ta «time-out»

Tobias Dahl blir mest sannsynlig på nytt en del av det miljøet, når han er tilbake på det nivået han var før kyssesyken satte han ut av spill. Et av hans store ønsker er å få muligheten til å bidra når hans norske årgang skal ut i EM-kvalifisering neste høst.

BEGEISTRET: Roar Vikvang som er sportssjef i Rosenborg, lar seg imponere over hvor dedikert Tobias Dahl fra Klæbu er i treningsarbeidet.

Sportssjefen hyller Tobias

– Tobias Dahl er en ekstremt målbevisst og dedikert fotballspiller. Tobias har til tross for sin unge alder allerede møtt en del motgang. Klæbyggen er en spiller vi har stor tro på. Derfor har vi gitt han akademikontrakt, sier Roar Vikvang.

Rosenborgs sportssjef berømmer 17-åringen for at han nok en gang er tilbake på et bra nivå, etter et nytt sykdoms eller skadeavbrekk. Denne gangen var det kyssesyken som førte til at han ble borte fra fellesøktene i flere uker. Men han mistet heldigvis ikke like mange økter som sommeren 2020, da han fikk ryggproblemer. Først et år senere var han klar til å bidra på treningsfeltet igjen. Den tidligere KIL-spilleren berømmes for tålmodigheten.

-Det er imponerende at en så ung gutt og spiller klarer å beholde motivasjonen oppe, når det går så lang tid uten at han kan delta på fellestreninger. Tobias fokuserte på det han kunne gjøre noe med. Det var å gjennomføre de øvelsene han hadde fått beskjed om å utføre av fysioterapeutene, og de fysiske trenerne i Rosenborg. Det med tanke på å bygge opp ryggen og resten av kroppen, til å tåle det hardkjøret som Rosenborg legger opp til for sine fotballspillere, sier Vikvang.

Har mange kvaliteter

– Tobias hospiterte med A-laget i vinter, og hadde mest sannsynlig også gjort det nå om det ikke hadde vært for at han fikk kyssesyken på vårparten. Han har mange kvaliteter til å være så ung. Det er få på samme alder som er så rolig med ballen og har så god oversikt som det Dahl har. Han har også en bra venstrefot og tar for seg i lufta. Han får etter vår mening utnyttet sine kvaliteter best som sentral midtbanespiller eller midtstopper, sier Vikvang.

– Hva må til for at han skal bli en stabil og god A-lagsspiller i Rosenborg?

– Tobias har fortsatt en vei å gå før han er på det nivået. Frem til nå har han vært lærevillig og omstillingsdyktig. Det blir like viktig i fortsettelsen. Jeg har også lyst til å nevne at Tobias har fornuftige folk rundt seg. Det er gjerne et stort pluss. Både mora Silje og faren Kristian, er viktige støttespillere for sønnen, som på ingen måte tar av selv om det går bra på fotballbanen, sier Vikvang som ser frem til å følge den videre utviklingen til Tobias Dahl.