Dahl Reitan var unggutten som imponerte for Kolstad i 2021/2022-sesongen, men med inntoget av flere stjernespillere fra inn og utland har det blitt betydelig mindre spilletid i rød drakt på den høyreiste klæbyggen. Derfor har det kommet i stand en utlånsavtale mellom Kolstad og Charlottenlund, som spiller i 1.divisjon. Dahl Reitan kan spille for begge klubbene, og det sikrer han spilletid til tross for benketilværelsen i Kolstad.

- Jeg syns det er artig å spille for Charlottenlund. Det er et lag og lagkamerater jeg kjenner godt. Alternativet er å ikke ha noen kamparena og det er i hvert fall ikke bedre, sier Dahl Reitan.

Eskil Dahl Reitan scoret fire mål mot Melhus, og Charlottenlund vant 27–24. Begge lagene har nå 18 poeng, og er på 6. og 7.-plass på tabellen. Foto: Robert Presthus

Tøff konkurranse

Kolstad har enda flere stjernespillere på vei inn, blant annet tidligere Charlottenlund-spiller Sander Sagosen, som nå er en av verdens beste håndballspillere. Det gjør at konkurransen for Dahl Reitan blir enda tøffere.

- Man lærer mye av de andre spillerne på laget som er litt lenger ut i karrieren enn meg, men når man havner så langt bak i rekka blir man litt nedprioritert. Dette er første gang i karrieren jeg ikke er førstevalg i klubben jeg spiller i, men jeg er innforstått med rollen min. Nå er den for øyeblikket ikke så mye på banen, men mest utenfor. Det føler jeg at jeg løser utmerket, sier Dahl Reitan.

Vurdering etter sesongen

Onsdag spilte Dahl Reitan sin tredje Charlottenlund-kamp denne sesongen, da Melhus sto på motsatt banehalvdel. Klæbyggen er avslappet i forhold til hvor lenge han kan fortsette å ha 1.divisjon som kamparena.

- Utlånsavtalen gjelder ut sesongen og fokuset nå er å fullføre sesongen med Kolstad og bidra på Charlottenlund i de kampene det blir aktuelt. Jeg tar en ny vurdering etter sesongen når jeg og trenerne har satt oss ned for en prat, sier Dahl Reitan.

Dahl Reitan var ikke alltid enig med dommerne i kampen mot Melhus. Foto: Robert Presthus