Etter en storseier og et knepent tap i de første to kampene i Bringserien i slutten av november hadde Klæbu store forhåpninger til nye gode prestasjoner når de hadde to langveisfarende lag på besøk. Første kamp mot Haslum ble av det helt nervepirrende slaget og ved et tidspunkt så det virkelig mørkt ut for poeng.

- Haslum er en av landets beste lag hvor vi ligger under med 7 mål på det verste. Vi leder en gang i oppgjøret og det er når det gjenstår 46 sekunder hvor vi scorer 25-24. Den ledelsen holder vi hele kampen ut og vi gjør en stor, stor prestasjon der, sier en av lagets trenere Eirik Prytz Reitan.

Ikke med fra start

Dette var en dag Klæbu-spillere hadde gledet seg til lenge og det vistes også på laget. Ved hver scoring var det enorm jubel og den entusiasmen fikk de også bruk for i neste kamp mot Kristiansund. Til pause ledet faktisk gjestene fra Nordmøre og det var en vidåpen kamp.

- Vi fikk ikke den beste starten i denne kampen heller og Kristiansund hang godt med. Vi trenger litt tid til å kjøre oss inn i oppgjøret og den energien vi viser i 2. omgang syns jeg er fantastisk, sier Prytz Reitan.

Hadde mest energi

Andre omgang fortsatte like jevnt som omgangen før og det var først etter halvspilt andre omgang at avgjørelsen falt. Fra det 12. minutt til det 19. minutt scorer Klæbu åtte ganger på rad og går opp til en 28-18 ledelse. Det ender til slutt med en 33-24 seier og full pott på søndagens to kamper for Klæbu.

- Det er veldig mange hos oss i dag som står fram og tar ansvar. Vi blir også virkelig løftet fram av publikum her i dag og vi hører hvert jubelrop. Jeg håper publikum kommer tilbake og at de har fått smaken på hvor gøy det er med håndball, sier Prytz Reitan.

Marion Skei Kaspersen ble Klæbu sin toppscorer over dagens to kamper med 11 scoringer. Med fire nye poeng går Klæbu opp på en tredjeplass på tabellen og ligger på samme poengsum som Haslum. De to beste går videre til sluttspill og gruppespillet i Bringserien er nå halvspilt.

Marion Skei Kaspersen ble mestscorende for Klæbu Foto: Robert Presthus
Rebecka Bakken Lauritzen sto en meget god kamp mot Kristiansund Foto: Robert Presthus
Eirik Prytz Reitan (t.h) Foto: Robert Presthus