Søndag 22. januar arrangeres Nordmarka rundt. Dette er et turrenn med både trim-/familieklasse og konkurranseklasse.

- Vi har plass til mange. Parkeringsplassen tar 300 biler. Vi oppfordrer folk til å ta helgatrimmen i Nordmarka denne søndagen. Her kan du velge mellom to ulike lengder på løypene, enten runden på 10 kilometer eller den på 20 kilometer, sier Bjørn Rønningen fra Klæbu idrettslag. Han frister med årspremier, nok snø og fine forhold.

Nordmarka skileik for første gang

Denne søndagen prøver arrangøren ut nye idéer for å gi et tilbud til de yngste. Mens deltagelse i turrennet innebærer noen kroner i startkontingent, er det fritt frem for dette tilbudet.

- I år prøver vi noe nytt, og det er skileik for de aller yngste. Her blir det kulekjøring og orgeltramp med mere. Pølser fra grillen og premier. Skileiken er åpen kl. 11 til 15, og det er helt gratis. Vi har kalt dette Nordmarka skileik, forklarer Rønningen.

Skikaféen åpner for sesongen

Det skal ikke mange prosentene av medlemsmassen på startstreken for å slå fjorårets rekord med 65 deltagere. Utallige dugnadstimer legges ned hvert år for å skape gode forhold for langrennsløpere som helg etter helg koser seg i skisporet. Samtidig som årets Nordmarka rundt går av stabelen, åpner Gjenvollhytta dørene for sesongen. Hver lørdag og søndag frem til andre påskedag frister kaféen med varm drikke og noe godt å bite i.

Bedriftskarusell er med igjen i år

- I år blir det dessuten lagt inn et renn i bedriftskarusellen i Nordmarka rundt, noe som gjør at vi antagelig får over 100 deltagere, og det er plass til flere, sier Bjørn Rønningen. Og er du glad i å konkurrere på ski, frister kanskje både spurtpriser og bergpriser.