Mot slutten av dagen hadde Bjørn Rønningen delt ut 15 medaljer. En av dem gikk til Ola Bjørklimark Ranum som suser av gårde nedover akebakken på den grønne akematten. Arrangementet i skileiken ved Gjenvollhytta er et nytt og gratis tilbud i forbindelse med Nordmarka rundt som arrangeres av Klæbu idrettslag hvert år nest siste helg i januar.

– Det er ikke så veldig mange, men det ser ut til at ungene har kost seg her. De som leker seg her, har lekt lenge. Mellom 1 og 1 ½ time, tror jeg nok de fleste har vært her. Ikke så verst dette her til å være første gang, sier han, og flere barn var der enda lenger.

Skileiken frister med slalåm med både porter å kjøre gjennom, og stolper å svinge rundt. Det er kulekjøring og orgeltramp, opp med en fot mens den andre går ned. Bølgedal og bølgetopp samtidig på hver sin fot. Og for den som har en liten hopper i magen, er det bygd opp et fint hopp.

Bjørn Rønningen fra Klæbu idrettslag sørget for medalje til alle som deltok i skileiken. Foto: Merethe Willassen

Noen har med seg snøbrett, rattkjelke, akebrett eller akematte. Det går virkelig unna i full fart i den nypreparerte akebakken som ligger side ved side med de andre løypene. Her er det plass til mange på en gang. Etter endt tur venter grillpølse med brød og varm saft i gapahuken øverst i bakken. Der står grillen med pølsene klar, bålpanne til å varme seg på og benk å sitte på.

Men aller først er det nok lurt å få medaljen rundt halsen og få gjort unna valget blant premiene som Nidaros sparebank har skaffet til veien.

– Vi har ambisjoner om at skileiken skal stå klar til ungene hver lørdag og søndag hele vinteren gjennom. Og det legges frem ved slik at bålpanne og grill kan tas i bruk, forklarer Rønningen som håper at mange vil bruke skileiken utover vinteren.