NTNUI 2 var det eneste laget foran Klæbu på tabellen før lørdagens toppoppgjør. Studentene scoret kampens første mål før Markus Jønland utlignet. Så fulgte fire strake scoringer av Bendik Myren og Klæbu føyk opp i ledelsen 1-5. Mot slutten av 1.omgang dro klæbyggen ifra og ledet 9-17 til pause. Klæbu tok foten av gasspedalen i 2.omgang, men seieren var aldri truet og det endte med en 28-35 seier til rødtrøyene.

- Vi hadde god kontroll i 2.omgang og vi slipper oss litt ned når vi ser at seieren er sikret. NTNUI 2 kan ikke rykke opp siden førstelaget deres er i 2.divisjon, men det er deilig og slå de likevel, sier Klæbu-spiller Markus Jønland.

Vil opp et nivå

Klæbus herrelag består denne sesongen av en gruppe spillere som har vært kompiser lenge, men hvor storparten ikke kommer fra Klæbu. Nesten alle spillerne har tidligere spilt i Strindheim som hadde et samarbeid med Klæbu på herresiden i 2015/2016-sesongen. To av disse var Hans Petter Devle og Markus Jønland som kommer fra Klæbu.

- Det var oss to pluss keeper Konrad Ranum Østby som dro i gang dette laget før forrige sesong, og vi er lystne på å få Klæbu opp i 2.divisjon slik de var for et par år siden. Alle som spiller på laget, har spilt på høyere nivå tidligere og vi tror vi skal ha nivået inne. Det er ikke så veldig mye rekruttering nedenifra så vi er avhengig av å ha spillere som kommer utenifra. Men det kommer opp noen unggutter etter hvert, sier Devle og Jønland.

Jønland har også inngått et veddemål med lagkameratene før sesongen. Skulle Klæbu gå ubeseiret gjennom serien så må vingen ta piercing.

- Vi får om han får spille mot slutten av sesongen hvis vi er ubeseiret, vi skal ikke ha noe sabotasje, sier en lattermild Devle.

Hans Petter Devle (t.v) og Øyvind Johansen (t.h) Foto: Robert Presthus

Heier på hverandre

På Klæbus hjemmekamper denne sesongen er de godt fornøyd med oppmøte fra publikum og Jønland som er med som trener på damelaget til Klæbu, har instruert de til å komme å heie på herrelaget. Når det gjelder oppmøte fra herrene på damekampene, blir Jønland svar skyldig.

– Hehe, vi har fått beskjed om at vi er for dårlig til å komme å heie på dem, så jeg har sagt til gutta at vi må skjerpe oss, sier Jønland med et lurt smil.

Damelaget som samarbeider med Skaun, spilte også kamp lørdag hvor det endte med tap for Levanger 2. På sesongens åtte første kamper har de fire seiere og fire tap, mens gutta nå har seks av seks mulige to-poengere.

Bendik Kapstad Myren ble kampens toppscorer med 11 scoringer Foto: Robert Presthus