Ida Ramlo har tatt store steg på håndballbanen det siste året. 15-åringen fra Klæbu, har gjort det så bra at hun ble tatt ut til Norges Håndballforbund talentleir for 15-åringer. Der var det også to andre klæbygger som hadde fått plass. Oda Svendsen og Eirin Aftret Sandvik overbeviste også de som har ansvaret for uttaket, at de fortjente å få komme med på talentleiren. En fjær i hatten for Klæbu er det også at de to kom med ettersom det var mange store klubber som ikke fikk med noen på leiren.

Talentleiren var forbeholdt de beste og mest spennende 2007-modellene fra Sunnmøre i vest til Finnmark i nord. Ida og de to andre fikk muligheten i kraft av det de har vist på klubb og kretstiltak. 15-åringene markerte seg på samlingen. Klæbyggene har i likhet med de fleste andre som var med på talentleiren, et ønske om å bli landslagsaktuell etter hvert. Landslagssamling er det neste steget for dem som går videre fra talentleiren på Orkanger. Det bekrefter Victoria Koen.

– Den første landslagssamlingen for denne gjengen vil bli gjennomført på høstparten. Flere av jentene og guttene har gjort det så bra på dette tiltaket at de vil få muligheten der. Nåløyet er forholdsvis trangt ettersom de beste 2006-modellene også vil bli innkalt til samlingen. Det betyr i praksis at Klæbu-jentene og de som er like gamle, konkurrerer med de som er ett år eldre om å få plass på den samlingen, sa Koen som har en sentral rolle i håndballforbundet.

TREN PÅ EGEN HÅND: Spillerutvikler Victoria Koen er klar på at det må til for å nå langt.

Kartlegger spillere

Koen har ansvaret for spillerutviklingsarbeidet i det som er region nord i Norges Håndballforbund. Håndballnerden var fornøyd med det hun så på Orkanger. Hun mener det viktigste med den type talentleire, er å få kartlagt spillerne, og ikke minst formidlet hva som kreves for å bli en toppserie eller landslagsspiller. Victoria Koen er klar på at de som vil opp og frem, er nødt til å være villige til å trene mye på egen hånd. Det er det som kjennetegner de som når langt.

– Flesteparten av dem som blir tatt ut til talentleiren er blant de beste på sine respektive lag, eller har potensial til å bli det dersom de er flittige i treningsarbeidet og scorer høyt på andre parametere, som er viktig for å få utvikling. Det er fra nå av og fremover vi ser hvem som vil noe og har det lille ekstra som må ligge i bunn, for å få utvikling. Det handler mye om treningsiver og holdninger. Det prøver vi å formidle overfor ungdomsskoleelevene, sa hun.

Trener mye på egen hånd

Ida Ramlo har for lengst innsett at det må trenes dersom hun skal nå sine drømmer og mål på håndballbanen. I sommer har det blitt mange løpsøkter på egen hånd. Hun og Oda gjør det også bra på fotballbanen. I sommer har de vært med og vunnet to store fotballturneringer. 15-åringene fikk på samlingen gode tilbakemeldinger. Håndballforbundets spillerutviklere formidlet hva de bør jobbe med fremover.

– Jeg ble veldig glad da jeg fikk beskjed om at jeg var tatt ut til denne samlingen. Det beste med talentleiren var at jeg fikk nye impulser og samtidig fikk sjansen til å trene med de beste i landsdelen. Jeg fikk se hvor lista ligger, sa Ida som har planer om å begynne på håndballinjen ved Heimdal videregående skole, når hun om ett års tid er ferdig på ungdomsskolen. Hun og de to andre trener mye sammen med 2006-årgangen til Klæbu som har som mål å kvalifisere seg for den landsomfattende Bringserien til høsten.