- Per i dag ser det ikke ut som om det blir skiløyper i overskuelig fremtid, sier Jan Egil Tillereggen som er daglig leder Klæbu IL drift AS, selskapet der løypemaskinene og kjøringen er organisert. Noen fjoner onsdag kveld og natt i månedsskiftet november til desember, kunne nok tenne et håp om snarlig snø for vinterglade mennesker.

Tillereggen tror vi må vente en god stund til:

- Værvarslet er ikke lovende i så måte. Trolig er det samme værtype i vente i mange dager. Statistisk sett har vi brukt å starte løypekjøringa i Nordmarka enten andre eller tredje helga i november. I fjor ble det siste helga i november, og når det blir i år vet vi ikke enda.

Jan Egil Tillereggen ved Gjenvollhytta sammen med Monica Devle. (Arkivfoto) Foto: Bjørn Rønningen

Når snøen kommer, ligger den

Det er et spesielt vær som har vært. Vanligvis bruker det å være mer nedbør.

- Nordmarka ligger jo på 300 m.o.h. og har en sånn type typografi at snøen bli liggende når den kommer. Når den først er på plass, kjører vi løyper der hele sesongen. Hvor lenge den varer, er jo ikke lett å si, sier Tillereggen og forteller at i 2021 ble siste løypekjøring foretatt 15. mai.

Ingen løype på Tanem før 2024

I år vil det ikke kjøres opp løyper på Tanem. Etableringen av den nye fylkesveien gir ingen naturlige inngangsporter til marka den veien siden det ikke er mulig å gå langs Vassfjellfoten på grunn av anleggsområdet.

- Det vil bli kjørt opp løyper fra Lappen og innover slik at skiløypen kobles på Langmyrløypene, forklarer Tillereggen

Nordmarka rundt og Gjenvollhytta

Gjenvollhytta har planlagt sin åpning tredje helga i januar. Den søndagen går startskuddet for Nordmarka Rundt.

- Vi åpner som vanlig den helga, og holder åpnet hver lørdag og søndag fra 11-14 frem til og med 2. påskedag, forteller Jørn Erik Berg, styreleder Gjenvollhytta.