-Jeg er mest sannsynlig inne i mitt siste studieår. Det kan også være den siste vinteren jeg satser på langrenn, for jeg ser for meg at det er vanskelig å kombinere dette med fulltidsjobb, sier Kristoffer By Vollset fra Klæbu. By Vollset har helt frem til nå representert Klæbu idrettslag. Det hadde han fortsatt med, om det ikke var for langløpssatsingen. For det var et krav om at han måtte representere NTNUI for å bli en del av teamet.

– Jeg slo til da jeg fikk tilbud om å bli en del av langløpssatsingen til NTNU. Det teamet består av fire gutter og like mange jenter. Vi har tenkt å gå en god del av langløpene som inngår i Ski Classic-serien. Det innebærer at det vil bli mye reising fremover, sier 26-åringen. Han er fornøyd med NTNUI- teamets opplegg. Det meste er på stell, det må det også være dersom de skal ha mulighet til å hevde seg.

Ser frem til Vasaloppet

Det er spesielt tre langløpsklassikere som Kristoffer By Vollset har blinket seg ut. Det er Marcialonga, som alltid går den siste søndagen i januar, Vasaloppet, som bestandig går den første søndagen i mars, og Birkebeinerrennet, som arrangeres i andre halvdel av mars. By Vollset har gått Birken én gang. Marcialonga og Vasaloppet har han ikke testet ut tidligere. Det ser han frem til. Det samme gjelder andre langløp som inngår i den prestisjefylte cupen.

-Jeg håper at det i enkelte renn skal være mulig å kjempe høyt opp på resultatlistene, selv om det er mange som satser og har ambisjoner. Forhåpentligvis så blir det en eller flere topp 30-plasseringer i løpet av sesongen. Det er i hvert fall håpet og målet, sier By Vollset. Han fordyper seg i industriell økonomi, og tar fullt studie dette skoleåret. Men han føler det går greit å kombinere selv om han trener mer enn noen gang.

Spent på Petter Northug

Kristoffer By Vollset er i likhet med mange andre spent på hva Petter Northug kan utrette i langløpssirkuset. Han skal etter rapportene ha trent veldig bra i sommer og høst. By Vollset regner med at det blir økt oppmerksomhet rundt langløpene, nå som en av verdens mest profilerte langrennsløpere gjennom tidene stiller. Det lokale innslaget i Ski Classic tror det kan bli vanskelig å slå Northug i de rennene hvor 36-åringen henger med helt inn.

-Hvordan vurderer du muligheten for å slå Northug i de store klassikerne?

-Jeg tror det kan bli tøft, selv om jeg ikke vet hvilken form mosbyggen er. Men det skal bli artig å konkurrere med Petter, sier By Vollset. Han sesongdebuterte på Beitostølen sist helg, både fordi han ville ha gjennomkjøringer, og ikke er helt ferdig med vanlig langrenn. By Vollset kommer til å gå en del vanlig langrenn når det passer seg slik. Denne helga er det norgescupåpning. 26-åringen behersker begge stilartene, og alle distanser fra sprint til og med 50-kilometer.

-Jeg har lyst til å bevare hurtigheten. Derfor kommer jeg til å stille opp i norgescuprenn når det passer. Førstkommende helg har jeg planer om å gå på Gålå. Der er det både sprint og distanserenn, sier By Vollset til Klæbuposten.