Sund har lagt bak seg en vinter med mye trening og lite konkurranse for å kunne ta ytterligere steg i karrieren. Han er nå inne i sitt andre år på fridrettslinja på Strinda videregående skole hvor han skal gå totalt fire år. - Det er en kombinasjon mellom karakterer og sportslige prestasjoner som avgjør om man kommer inn på idrettslinja der. I vinter har jeg ikke vært med på så veldig mange løp, i likhet med mange av mine konkurrenter som heller ikke prioriterer innendørssesongen, sier Sund.

Personlig rekord

Sund løp 800-meter og 1500-meter på lørdag og søndag, hvor 800-meteren fungerte litt som oppvarming for 1500-meteren. Etter flere uker hvor han hadde følt at det nærmet seg mulighetene for en personlig rekord på 1500-meter, var det duket for rekordsetting på Hareidlandet. - Jeg havnet på 2.plass på 1500-meteren noen sekunder bak vinneren. Men jeg klarte å slå den gamle rekorden min med to sekunder og det var veldig gøy. Det er en kontinuerlig jobb som gjøres gjennom løpet som til slutt ender med et godt resultat. Det er mange detaljer som skal utføres godt nok til å lykkes. Det er 1500-meter jeg satser på, men jeg kan løpe både 800-meter og 3000-meter, sier Sund.

Oliver Sund Foto: Bjørn Johansen

Vil delta i NM

Det er fortsatt en stund til utendørssesongen begynner, men allerede tidlig i sesongen må det klaffe for Sund. Med mål om å kvalifisere seg til senior-NM i starten av juli, må NM-kravet tas i god tid før arrangementet. 17-åringen har nå hatt Morten Rønnekleiv som trener i to år. Før det var klæbyggen med i ungdomsgruppen til Ranheim Friidrett, som han fortsatt representerer. - Jeg føler at jeg har hatt en veldig jevn og fin stigning på mine prestasjoner så langt i karrieren. God og riktig trening sammen med en god trener er mye av oppskriften. Jeg driver også en del med terrengløp som blir en litt annen type løping, så jeg er en løper som er god på mye. Jeg ønsker ikke å sette noen mål for fremtiden, men om jeg fortsetter å trene å utvikle meg så håper jeg at det vil gjøre at jeg lykkes godt, sier Sund.