- Nei, på treningen på onsdager gjør vi mye forskjellig. Vi trener mye på balanse. Også uten ski, forteller Stai som også forklarer hva som er spesielt med Telenorkarusellen: - Da er det litt flere ting vi gjør i løypa som for eksempel å svinge mellom noen porter.

Et tilbud til alle barn

Ingvild Harr Lian, leder i skiavdelingen i Klæbu idrettslag, forteller at Telenorkarusellen som arrangeres i skianlegget oppi Lauvåsen, er veldig populær. Ikke minst siden alle barn fra 0 og oppover kan delta, og alle får startnummer på brystet. Der er det mange som liker godt.

- Telenorkarusellen er et lavterskeltilbud, og ungene trenger ikke være medlem i idrettslaget. Absolutt alle idrettslag i Norge får tilbud fra skiforbundet om å arrangere dette, forklarer hun. Påmeldingsavgiften er 250 kroner, men maks 500 for hver familie.

Spennende og gøy karusell

Lek og moro står sentralt. Det er ingen krav om å gå en bestemt lengde for de minste, selv om tilbudet er ulikt i aldersklassene. Fra 11 år er det tidtaking, men bare for de som vil. Alle får startnummer på brystet og navnet sitt ropt opp når de går i mål.

- Det er fullt opplegg med speaker, start og målseil og vester til arrangørene. Vi har kjøpt utstyr til morsomme ting å gjøre i løypa. Det kan være skicrosselementer som slalåmporter og porter med stang mellom som man må kjøre under, eller erteposer som skal kastes på en blink, smiler Harr Lian som gleder seg til å se nye fjes i en idrett hun brenner for.

Telenorkarusellen 2023 Klæbu IL ski Foto: Merethe Willassen

Alle får Telenorlua

Telenorkarusellen er et rekrutteringstiltak som har foregått i mange år. Tidligere ble det kalt poengrenn, og da gjaldt det å samle poeng ved å delta på flest mulig renn gjennom sesongen.

- Det har vi gått bort fra. Nå er det nok å være med en gang, men vi håper så mange som mulig vil delta flest mulig ganger. Og hvert år er det en ny variant av Telenorlua. Den får alle som er med, sier Harr Lian. Telenorkarusellen starter torsdag 5. januar og er etter planen satt opp annenhver uke fremover til den felles premieutdelingen i Klæbuhallen rundt påske. Skiavdelingen holder imidlertid muligheten åpne for flere renn:

- Dersom det lar seg gjøre å arrangere også noen av de torsdagene som ikke er satt opp, vil vi gjøre det. Og det kan være vi må endre litt underveis. Det har jo tidligere år skjedd at været gjør at vi må flytte på noen kvelder, sier hun

Allidrett hver onsdag med skiavdelingen, Foto: Merethe Willassen

En fantastisk tradisjon

Skipresident Tove Moe Dyrhaug ønsker velkommen til den 17. sesongen med Telenorkarusellen på nettsiden til Norges Skiforbund.

- Å få flere barn på ski er viktigere enn noen gang. Vi håper dette blir et samlingssted for å oppleve ekte skiglede. Vi gleder oss til å følge den viktige rekruteringen som skjer ute i klubb og krets, skriver hun og forteller samtidig at på landsbasis er nesten 80 000 barn med hvert år i den spennende og uhøytidelige konkurransen.

Rettelse: Klæbuposten kom i skade for å skrive at tilbudet er gratis. Det riktige er at det er en påmeldingsavgift. Det ble rettet opp kl 21.40 tirsdag.