Tunet IBK vant hver eneste kamp i sesongen 2021/22.

Mange treningstimer på Tanem

Christopher er oppvokst på Tanem og har brukt uendelig mange timer i treningshaller rundt omkring i Trøndelag. Mange av de timene har undertegnede tilbragt med 21-åringen i Tanemshallen og gymsalen på Kulturhuset, der han gikk fra å være en utrent gutt i 8. klasse, til nå å være høyaktuell som førstekeeper for Norges A-landslag i innebandy. Det er vanskelig å beskrive hvor imponerende det er.

– Hvordan reflekterer du tilbake på at du har oppnådd så mye, med tanke på hvor du kommer fra?

– Jeg har ikke alltid hatt det like lett, selvfølgelig. Jeg startet med å få diabetes i ganske ung alder, så det har jo vært et lite hinder hele veien. Det startet vel med at treneren min for Sjetne sa at han hadde lyst at jeg skulle være kaptein for laget. Men det krevde at jeg prioriterte innebandy over fotball – det var da jeg bestemte meg for fullt å satse innebandy. Det som har hjulpet meg mest er de timene jeg har brukt i hall i stedet for å feste i helgene. Enorme mengder egentrening har vært nøkkelen for meg, sier klæbyggen.

Fornøyd hovedtrener

Tunet Innebandyklubb er blant landets største klubber, og har etter flere år med stagnasjon og varierende prestasjoner endelig gjenerobret tronen på toppnivå. Det er en reise Christopher har vært med på. Helt siden svenske Manne Strandberg ble hentet fra mjøndalsklubben NOR92, har pilen pekt oppover for laget fra Manglerud i Oslo. Klungerviks trener er veldig imponert over utviklingen hans:

– Hvordan har det vært å trene Christopher de siste par årene?

– Christopher er en lojal lagspiller som har trent – likt som resten av laget – knallhardt siden dag 1. Det er veldig kult å være treneren hans. Han er engasjert og ønsker tilbakemeldinger uansett om det har gått bra eller ikke. Det har vært veldig imponerende å se hvor fort han tok nivået i eliteserien. Han har hatt litt av en kometkarriere og prestert på et jevnt, høyt nivå over lang tid. Ekstra gøy er det når han er så dedikert til idretten sin og profesjonell i det han gjør. Han har fortjent hvert spilleminutt han har fått, sier Strandberg om sin målvakt.

– Hva er den største forskjellen på ham nå kontra da han kom til Tunet i 2020?

– Han har vel utviklet seg på mange områder, både fysisk og mentalt. Han har blitt tøffere i spillestilen sin og eier målområdet på en annen måte enn når han kom til oss, hvis jeg skal nevne en spesiell ting. Christopher har, som alle målvaktene våre, fått fantastisk oppfølging av Christer Rönnmark som har delt sin kompetanse og erfaring, forteller Tunet-treneren og refererer til den tidlige landslagsmålvakten som nå spiller en viktig rolle for Klungervik.

«The Double»

Med seier mot Greåker fra Østfold kunne Klungervik og hans lagkamerater feire klubbens første NM-gull på 12 år. Det kom etter de gikk ubeseiret gjennom serien, og tok med det «The Double», en svært imponerende bragd for ethvert lag i enhver idrett.

– Hvordan var det å vinne sluttspillet?

– Jeg har aldri vært så glad når det kommer til idrett. Den følelsen av å være med å bidra til noe sånt er helt enorm. All treningen vi har lagt ned, å endelig få betalt for det, har vært en helt nydelig følelse. Vi vant med 20 sekunder igjen på klokka – det «sykeste» jeg har opplevd, sier han med en håndgripelig entusiasme om bragden.

– Dere gikk ubeseiret gjennom serien. Hva gjorde det mulig?

– Det er vel takket være «Mr. Ole Mossin» som har greid å motivere hele gjengen, sier Aune Klungervik om profil og lagkaptein Ole Mossin Olesen.

– Det er 100 prosent eller ingenting. Det virker virkelig som vi holder på med toppidrett i Tunet; alle legger ting til side for å gjøre det som kreves. Jeg føler jo at jeg holder på med toppidrett her. Det vi holder på med x-antall treninger i uka, videomøter og det som er, det er veldig proft.

Tunets neste utenlandseksport?

De største og beste norske klubbene har vanligvis vært en attraktiv arena for svenske klubber å forsyne seg fra. Nivået fra den norske eliteserien til «SSL» (Svensk Superliga) er kolossalt, men nivået under har vist seg for å være overkommelig for de beste norske. Det er ikke unaturlig å tenke seg til at Klungervik, som er født i 2001, ønsker seg dit hvis muligheten dukker opp.

– Hva er ditt langsiktige mål i idretten?

– Neste steg er å spille VM for Norge. Nå har jeg jo tatt steg for steg og oppnådd drømmer som jeg føler har vært realistisk for meg, så jeg tenker at dette er et naturlig steg. Et nytt seriegull og et nytt NM-gull er også et ganske aktuelt mål; jeg har allerede vunnet det, men jeg har lyst på mer, sier han.

– Hadde det fristet med et lite «eventyr» i Sverige hvis muligheten kommer?

– Jeg har jo en drøm om å få spilt i Sverige, enten det er i 1. divisjon eller i SSL. Hvis det kommer noe som frister og legger godt til rette for meg, så kan det tenkes at jeg tar muligheten. Tunet er veldig fine på dette, med tanke på at de har en «policy» på at de vil la oss dra hvis det kommer noe fristende.