Han er pappa til Erlend som spiller fotball i Rosenborg, og Eskil som er en av trønderne i hardtsatsende Kolstad. Erik er mest kjent for sitt engasjement i lokalidretten. Prytz Reitan har trent flere Klæbu-lag, og han er heller ikke redd for å ta et tak. Det er mange unge jenter og gutter som har fått gode råd av han. Nå er det Klæbus J16-lag som nyter godt av ildsjelens engasjement. For øvrig i tospann med en annen stor ildsjel og kompetent håndballkapasitet.

Få om noen klæbygger har mer håndballkunnskap enn Rune Røddesnes. Han er også en del av trenerteamet. Prytz Reitan skryter av holdningene og treningsiveren til jentene som utgjør J 16-laget. Likeså det gode miljøet som er skapt rundt laget. Trenerne er opptatte av at det skal være plass både for dem som har lyst til å nå langt, og jentene som er med på grunn av det sosiale. Det er ifølge Prytz Reitan slik det skal være for en breddeklubb på bygda.

Bak fra venstre: Iselin Engesbakk Småvik, Sofie Løge Brøttem. Martine Worren Ytterdahl, Sofie Dorothea Ludvigsen Vågan, Rebecka Bakken Lauritzen, Eilin Tanemsmo, Eirin Aftret-Sandvik og Ella Vågø Kristiansen. Foran fra venstre: Bertine Johansen, Marion Skei Kaspersen, Cecilie Ulstad. Marie Adrienne Aasnes Tsakem, Lava Sofie Brun Nørholm, Oda Ørndal Svendsen og June Skei Kaspersen. Ikke med på bildet: Vilde Johansen. Foto: Robert Magnussen, Nidaros Foto

Fokuserer på utvikling

– Vi fokuserer på læring og utvikling. Det er viktigere enn resultater. Forhåpentligvis så vil vi se igjen mange av disse jentene på forskjellige nivå i divisjonssystemet om noen år. Det er ikke utenkelig at en eller flere av dem blir toppspillere. Det vil i så fall være artig. Men det vil det også være om jentene har glede av å spille i lavere divisjoner. Det viktigste med Bring-serien er at vi får referanser på hvor gode de beste J16-lagene i Norge er, sier Prytz Reitan.

Han er overbevist om at jentene og laget lærte mye da de gikk av banen med ettmålstap mot Kjøkkelvik. Hordalendingene var skarpest da avgjørelsen falt. KIL-trenerne mener at den type læring er viktig for å bli bedre som lag. De har en fin blanding av 2006- og 2007-modeller i troppen.

Positivt med hospitering

June Skei Kaspersen som er født i 2008, får også muligheten i Bring-kampene. Trenerne har ingen betenkeligheter med å slippe til 14-åringen mot større motspillere.

- Vi jobber etter mantraet om at er du god nok, så er du også gammel nok. Et av de største plussene med å være Klæbu-spiller, er at du kan hospitere oppover i årsklassene. Det er en ordning som June også nyter godt av. Jeg er overbevist om at det er positivt for hennes utvikling. Likeså andre som får sjansen til det, sier fotball og håndballpappaen som ønsker seg fulle tribuner og trøkk på søndag. Det synes han jentene fortjener når de møter topp nasjonal motstand.