– Det er artig at det er så mange som tar seg tid til å være med på den uformelle «banketten» i kveld. Det er forhåpentligvis en indikasjon på at St.Olavsloppet betyr mye for dem som er med. Vi har i løpet av oppholdet fått dyrket det sosiale, som vi mener er viktig for miljøet. St.Olavsloppet har i mange år vært klubbens satsingsmål. Derfor håper vi også at stafetten fortsetter, sier Håvard Høiaas som er primus motor i klubben. Høiaas er også en god løper.

Det er ikke mange som holder følge når han snører på seg joggeskoene. Håvard var i likhet med tidligere år, i aksjon på alle fire dagsetappene. Både på første og andrelaget var det flere som løp tre eller fire dager. Førstelaget som besto av de antatt beste løperne og de som hadde ambisjoner om å løpe fortest, var inne blant ti beste på alle dagsetappene. Dermed nådde de målsetningen. Det ble sjuendeplass sammenlagt, og det var de som bidro godt fornøyde med.

Trekker frem andrelaget

Håvard Høiaas fant også grunn til å trekke frem andrelaget som plasserte seg som nummer 35. Selv om det laget i utgangspunktet ikke hadde noe resultatfokus. Det handlet om at toerlaget er et lavterskeltilbud, der det er plass for alle som har lyst til å bidra til at stafettpinnen blir fraktet mellom de to landene. De fleste i løpeklubben ligger litt lavere i terrenget i sommer, før de spisser formen til Trondheim Maraton og andre arrangement.

– Det er flere som har meldt seg på Trondheim Maraton, eller vurderer å gjøre det. Vi kommer nok også til å være representert i en del andre løp, sier Høiaas. Den løpende laglederen som ikke har planer om å la joggeskoene ligge fremover, selv om han har fått en bra dose med løping fremover.