– Vi leverer årsbeste og taper med seks mål mot et bra Byåsen-lag. Jeg føler at vi kan være bekjente av prestasjonen og plasseringen. Det er ikke surt å bli nummer to så lenge vi møter en så bra motstander, sa Markus Jønland etter at KIL-jentene hadde gjennomført nok en god kamp.

Ble seriemestere

Det har blitt noen av dem denne sesongen. Klæbus eldste aldersbestemte lag har nemlig hatt god flyt. J 20-laget har vunnet sine fleste kamper i serien, og endte opp som seriemestere. Det er J 20 og 3.divisjon for damer som primært har vært kamparenaen for de som er født i 2003, 2004 og 2005. Victoria Koen har vært hovedtrener for jentene, som jevnt over har hatt fin utvikling. Hun var opptatt med herrekvalifisering i Alta i helga, og da var det Jønland som ledet laget.

Har hatt fin utvikling

Klæbyggen jobber i Kolstad, og kan sin håndball A-B-C. Han ledet en gjeng med håndballinteresserte jenter som har holdt det gående kontinuerlig helt siden i fjor sommer. Jentene trente forrige uke, men nå har de pause frem til 22.mai. Da starter de oppkjøringen til en cup i Spania de skal delta i om knappe to måneder. Det blir også avslutningen på en oppløftende sesong.

KIL har denne sesongen bevist at de har et bra kollektiv og mange gode individuelle spillere. Trenerne har hatt fokus på å utvikle både enkeltspillere og laget. Det har de lyktes med. Det var Jønland og Viktor Johnsen som ledet laget i Trondheim Cup. De to herrene gjorde det på en god måte. Finale var målet da turneringen ble kastet i gang.

Noen reiser i militæret

Markus Jønland forteller til Klæbuposten at trenerteamet og støtteapparatet har forhåpninger om at de fleste blir med videre. Førstegangstjeneste kan føre til at flere forsvinner en periode. Mange av jentene er i juni ferdig og på videregående, og studiesituasjonen kan bli avgjørende for om de fortsetter i Klæbu idrettslags grønne tekstiler, eller om de bytter klubb eller tar en pause.

– Det vil nok ta noen måneder før vi har full oversikt over det. Men vi håper og tror at vi også kommende sesong vil ha en fyldig spillerstall, sier Jønland.