Kalleklev er 47 år og kommer fra Halden. Bakgrunnen for hans basketinteresse var at det enkelt og greit var den idretten som han syntes var morsomst å holde på med. I takt med at sønnen også plutselig ble basketfrelst, måtte Jens få ut fingeren og fikse et tilbud til andre entusiaster i Klæbu.

- Jeg har holdt på mye med sport, både håndball og diverse andre ting, men basket var det jeg syns var artigst, sier han.

- Sønnen min ble også plutselig basketfrelst, så da måtte vi ha et tilbud. Det fantes ikke noe her, så vi kikket litt rundt og fant ut at det var mulig å bli med hos andre klubber, men vi ville ha et miljø i Klæbu også, fastslår Kalleklev.

Hatt litt nedetid

Interessen for basketball i Norge har variert gjennom de siste tiårene, men befinner seg nå midt i en oppsvingperiode.

- Hvorfor har det ikke vært et organisert basketballtilbud i Klæbu tidligere?

- Aner ikke. Slik jeg ser det har det vært en sterk fotball- og håndballkommune. Basketball har hatt litt nedetid frem til helt nylig, så vi merker en stor interesse nå, sier Kalleklev til Klæbuposten.

For øyeblikket må basketgjengen ta til takke med strøtimer. Foto: Privat

Tar det de får

Per dags dato har ikke Klæbu IL Basket et fast tilbud med faste treningstider. De trener ofte i Tanemshallen på lørdager, og ellers der det dukker opp ledig halltid.

- Tilbudet vårt har vært basert på at vi får strøtimer; ledige timer som dukker opp. Det er mer et organisatorisk problem med at vi ikke kan ha noe fast, forteller han.

- Er det vanskelig når dere kun har treninger på kort varsel?

- Det er alltid en utfordring å få det til, men vi får det oftest til, sier han og smiler.

- Hva er fremtidsutsiktene med tanke på treningstid?

- Vi får kanskje mer ved neste tildeling, for da har vi vært en avdeling i ett år.

Høydeutfordringer?

For å bli en verdensklasseutøver i basketball forutsetter det at man er noen centimeter høyere enn gjennomsnittet. Det trenger imidlertid ikke å stoppe barn fra å melde seg på for å ha det gøy.

- Jeg vet ikke om så mange tenker at høyden er viktig for å være med. De fleste synes bare at det er gøy å spille, og det er det viktigste. Det er klart at hvis man spiller seriespill og man har noen høye spillere, så er det definitivt en fordel, forklarer avdelingslederen.

Økende etterspørsel

- Det er mange flere som vil være med enn vi kan imøtekomme, konstaterer Kalleklev.

Det har vært en overveldende pågang. Nå har de lyst å få til et lag i seriespill.

- Ja, det kan vi godt gjøre. I første omgang vil vi skape interesse og ha det gøy med basket og gi et tilbud som kan vokse ut av seg selv, avslutter Jens Kalleklev til Klæbuposten.