Dragsten måtte kjøpes ut av kontrakten med Eidsvoll Turn før han kunne presenteres som ny trener på Høddvoll. Sikre kilder vil ha det til at Hødd har lagt et sekssifret beløp på bordet for å sikre seg til klæbyggen. Det til tross for at de kunne ha fått både Arne Erlandsen, Azar Karadas og andre som var aktuelle, uten at de måtte ha betalt noen som helst form for kompensasjon.

-Jeg føler ikke noe ekstra press selv om Hødd har «overgangssum» for meg. Det største presset legger jeg nok på meg selv. Jeg vil gjerne vise meg tilliten verdig når en så stor klubb satser på meg. Det er stor forskjell på Turn og Hødd selv om de har spilt i samme divisjon. Det er nok den eneste likheten mellom klubbene, sier Dragsten og tenker på anlegg og rammevilkår.

Glimrende treingsfasiliteter

Han reiser fra en klubb som har et av av de minste budsjettene i 2.divisjon. Det er på seks-sju millioner.  I Ulsteinvik har de tre ganger så mye å rutte med. Klubben har to kunstgressbaner med undervarme, gressbane, innendørs fotballhall og en innendørs flerbrukshall. Et nesten nytt tribuneanlegg kan også klubben som ble norgesmester på Ullevaal for ti år siden også skilte med.

-Det er ingen tvil om at jeg kommer til en klubb som er mer profesjonell enn den jeg reiser ifra. Turn-spillerne har også proffkontrakter. Men alle har jobber eller er studenter ved siden av. I Hødd lever de fleste av fotballen. Det gjør at vi kan trene på dagtid, og sånn sett får bedre tid til restitusjon. Vi kan også trene mer enn de klubbene hvor spillerne har jobber, sier Dragsten.

Flere sterke utfordrere

Han forteller at de også kommer til å gjøre det. Mørkluggen sover godt om natta selv om det forventes opprykk av han og resten av trenerteamet. I fjor ble det tap i kvalifiseringen. Joakim har forståelse for at spillerne syntes det var surt at det ikke ble opprykk så lenge de sanket så mange som de gjorde. 60 poeng hadde holdt til opprykk i et normalår. I 2021 gjorde det ikke det.

-Kongsvinger var veldig gode i år. Kampen om direkte opprykk vil bli tøff også i år. Ullensaker/Kisa og Asker blir fort de tøffeste utfordrerne. Vi må prøve å bli så gode at vi har den samme flyten som i for. Det er kjedelig at Bendik Rise som har vært Hødds beste offensive spiller de siste årene, i vinter har meldt overgang til Skeid. Men vi beholder heldigvis de fleste andre, sier Dragsten.

Bygger videre på prosjektet

Han skal bygge videre på det prosjektet Kevin Knappen og hans forgjengere startet på før de forsvant videre til Bryne før jul. Joakim er tydelig på at de skal spille underholdende og angrepsvillig fotball. Samtidig er han klar på at de går på banen for å vinne. Det vil gjenspeile taktikken i kampen. Det taktiske spillet er noe av det som trigger han mest med fotballen.

Det har vært en lang reise fra han som ung gutt begynte å spille aldersbestemt fotball i Klæbu, og fortsatte karrieren i Heimdal som 16-åring. Joakim reiste til Oslo etter gymnaset. Det ble fem år i Skeid før en 3.divisjonsklubb ville ha han som hovedtrener. Der gjorde han det så bra at Eidsvoll Turn satset på den forholdsvis ferske og umeritterte treneren. Det skulle vise seg å være et klokt valg ettersom han førte klubben opp i 2.divisjon og etablerte den der.

-Det var i heimbygda jeg fattet interesse for fotballen. Even Skaret, Sigurd Skomedal og Kristoffer Moe var tre av de han spilte aldersbestemt fotball i Klæbu og har mange gode minner sammen med. Fortsatt har han kontakt med en del av barndomskameratene og andre som var sentrale i oppveksten.

Sportssjef Jesper Tørnquist er veldig fornøyd med at Hødd får en trener fra Klæbu neste sesong

Hødd er fornøyd med valget

Svensken kunne i mellomjula avslutt trenerjakten. Han og Hødd hadde noen dager i forveien blitt enige med Dragsten. Det neste steget var å bli enig med Eidsvoll Turn ettersom Joakim hadde kontrakt med romerikingene i ett år til. I praksis betydde det at partene måtte ut med penger for å få førstevalget.

Eidsvoll Turn var løsningsorienterte og dermed kom partene til enighet. Joakim Dragsten gjorde best inntrykk av trenerne som fikk muligheten til å presentere seg. Amund Skiri og andre var også på Høddvoll på intervju. Dragsten forteller til KlæbuPosten at lysten til å trene Hødd ble større og større.

- Veldig glad for å ha signert Joakim som vår neste hovedtrener. Gode resultat i Eidsvold og en type kompetanse som vi tror kan bygge videre på det vi har i dag, og ta ytterligere steg. Joakim har gjort eit godt inntrykk gjennom en lang og nøyaktig prosess, og vi får inn en svært hardtarbeidande og kompetent trenar, sier svensken.