Lørdag 3. juni arrangerer NMK Orkla bilcrossløp på Arena Wallenberg på Bjørnli i Orkland kommune.

– Det konkurreres i klassene senior (åpen), junior og rekrutt. Drøyt 50 biler er påmeldt. Arrangementet foregår kun på lørdag, forteller Arnt Kjetil Morken (37), leder i motorklubben.

I tillegg til førere fra Melhus og Støren, kommer det deltakere fra både Orkland, Molde, Engerdal, Hell, Surnadal/Rindal, Lofoten, Tynset og Verdal/Levanger.

– Det blir fartsfylt og underholdende, og garantert mye action, lover Morken.

Klæbuposten har direktesending fra lørdagens bilcrossløp, med sendestart klokka 10.

Ny giv i klubben

Etter at NMK Orkla lå litt brakk i åra 2017, 2018 og på 2019, fikk Morken og co stablet et nytt styre på beina. En organisasjon ble bygget på nytt, og det ble en ny giv i klubben - før pandemien slo knockout på all aktivitet igjen.

– Vi kom oss i gang igjen etterpå. I dag har vi 63 medlemmer i klubben. Det er ti flere enn på samme tid i fjor. 70–80 prosent av medlemmene er aktive, altså at de kjører bil, forteller 37-åringen.

Kvalikkløp

Lørdagens løp på banen, som er rustet opp i det siste, starter på formiddagen. 40 funksjonærer er med for å få arrangementet i havn.

– Det spesielle med helgas løp er at de seks beste i junior- og seniorklassen kvalifiserer seg til Landsfinalene i august. Det kan ha påvirket den gode deltakelsen, ikke minst juniorklassen som denne gangen har flest påmeldte, poengterer Morken.

Publikum

– Hva med publikum?

– Det bruker jo å komme en god del. Det er jo som sagt mye action på slike løp. Vi oppfordrer i hvert fall publikum om å møte opp, sier lederen i motorklubben.

Landsfinalen for junior går 5. august i Sigdal, mens for seniorene er det 19. august i Vikedal.