Etter storspill for Kolstad, håpet Simen Lyse fra Klæbu å være i landslagstroppen som skal delta i Gjensidige cup. Men slik gikk det ikke, i første omgang. Det er hard kamp om venstre bakspillerplass, og Lyse havnet utenfor troppen.

Men mandag ble det klart at målvakt Torbjørn Bergerud har meldt forfall til samlingen av familiære årsaker. Troppen vil da bestå av to målvakter. Da har landslagsledelsen valgt å ta inn Simen Lyse i troppen, som en ekstra bakspiller. Klæbyggen var i utgangspunktet tatt ut i troppen for rekruttlandslaget, som skal spille kamper mot Ukraina og Polen i Eskilstuna i Sverige.

Tre tøffe kamper

Håndballguttas landslagssjef Jonas Wille sier i en pressemelding at Golden League Gjensidige Cup er ekstremt viktig for forberedelsene til EM i Tyskland i januar.

– Vi får tøff motstand i alle de tre kampene mot lag som har helt ulike spillestiler både offensivt og defensivt, og det er veldig verdifullt for oss, sier Wille. Norge skal møte Nederland, og toppnasjonene Danmark og Spania.

Landslagssjefen har tatt ut en bred tropp til å spille tre tøffe kamper på fire dager. Derfor vil han ta hensyn til totalbelastningen på spillerne, samtidig som han ønsker å se flest mulig spillere før han skal ta ut EM-troppen i desember.