Polaris Media og Klæbuposten har eksklusiv senderett til hele Landsskytterstevnet innendørs fra torsdag til søndag denne uka.

Den første skytteren fra Klæbu skal i aksjon allerede i lag 2 klokka 16 torsdag.

I tabellen under ser du de to lokale skyttere satt opp etter skytetider. Er det skyttere fra Klæbu som representerer andre skytterlag? Tips oss gjerne, så skal vi føre dem opp i tabellen.

15m hoved
Torsdag kl 16Nils A Grendstad (V73) (Klæbu)Lag 2Skive 25
Torsdag kl 17.10Asbjørn Grendstad (V55) (Klæbu)Lag 4Skive 20
Fredag kl 10.15Tor Even Dahl (V55) (Nidaros)Lag 13Skive 18
Lagskyting innledende
Søndag kl 08.35Tor Even Dahl (V55) (Nidaros)Lag 6Skive 50

7500 deltagere totalt

Det frivillige Skyttervesen (DFS) innførte i fjor Landsskytterstevnet innendørs på vinteren, og det var skytterlagene i Stjørdalsregionen som ble tildelt stevnet de tre første årene.

Ole Kristian Bryhn fra Røyken & Hurum skytterlag, ble den første vinner av Landsskytterstevnet innendørs i fjor. Foto: DFS

Dette som et nytt nasjonalt topparrangement i tillegg til Landsskytterstevnet, som har vært arrangert årlig siden 1893. Til sommeren skal Landsskytterstevnet arrangeres i Steinkjer i perioden 19. – 26. juli.

– Årets to landsskytterstevner er nok de største og mest komplekse sportsarrangementer som vil foregå i Trøndelag i 2024. Til sammen vil det delta 7500 skyttere på de to stevnene, sier kommunikasjonssjef Terje Vestvik i DFS.

Han forteller videre at ca. 20.000 tilreisende vil være til stede på de to arrangementene.

Mestere i ni klasser

Landsskytterstevnet innendørs kårer landsmestre i ni mesterskap, fra 11 år til eldste klasse med skyttere over 73 år. H.M. Kong Harald gjester stevnet søndag 4. februar, og skal overvære kåringen av historiens andre landsmester i skyting.

– Det er selvfølgelig stor stas og ekstra høytidelig at Kong Harald V, som Det frivillige Skyttervesens høye beskytter, skal være til stede når landsmesteren i senior skal kåres søndag ettermiddag. Kongen skal også følge den avgjørende finalen for skytterne i klasse rekrutt (11-13 år) og eldre rekrutt (14-15 år), forteller Vestvik.

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram skal delta på åpningsseremonien fredag 2. februar.

100.000 skudd

Polaris Medias aviser landet rundt samarbeider om LS innendørs for andre året på rad. Det vil bli sendt 75 timer med skyting fra Stjørdal.

- Vi hadde svært gode erfaringer med fjorårets LS innendørs, så nå satser vi på et enda bedre produkt med direktesendinger fra morgen til kveld, med masse spennende skyting, intervjuer fra indre bane, studiosendinger med gjester og reportasjer, sier Stig Vågnes, daglig leder i Polaris Media Streamsenter.

Det vil bli skutt fra tidlig morgen til sen kveld hvor 50 skyttere skyter samtidig. Over 100.000 skudd skal avfyres.

Torsdag, fredag og lørdag vil de innledende skytingene foregå, mens søndag er avsatt til finaler. Søndagen innledes med at 200 skytterlag skyter lagskyting for å kåre landets beste skytterlag. Deretter er det en spektakulær hurtigskytingsfinale kalt «Ola Five-skytingen», oppkalt etter DFS sin første leder fra 1893. Til slutt kåres de 9 landsmestrene.

«Mesterens Mester»-aktuelle, Ole Kristian Bryhn, ble den første vinner av Landsskytterstevnet innendørs i 2023. Det knyttes stor spenning til om det blir en mann eller kvinne som i år stikker av med seieren som landsmester.