Over 300 festglade klæbygger har allerede kjøpt billett til årets femtedagsfest, en fest som ikke ble arrangert verken i 2020 eller 2021 på grunn av pandemien. Nå gleder Klæbu Idrettslag seg til å åpne dørene torsdag kveld.

Festen er sikret videre liv

- Vi er heldige som kan fortsette med arrangementet. Vi har faktisk måttet jobbe ganske hardt for det, forteller Kate Tømmervold, daglig leder i Klæbu Idrettslag. Hun har hatt noen runder med Trondheim kommune for å få tillatelse til å arrangere festen i idrettshallen. Trondheim dro med seg et sett regler inn i Nye Trondheim, regler som ikke eksisterte i Klæbu kommune, og den tradisjonelle festen stod i fare for å ryke.

Kate Tømmervold, dagligl leder i Klæbu IL, er glad for ar femtedagsfesten endelig kan arrangeres igjen (Arkivfoto). Foto: Merethe Willassen

To band på scenen fredag

Arrangementet har fremdeles godt over 200 billetter igjen. Erfaringsmessig går de unna i dørsalget samme kveld. I år venter Begerswing og Ustemt på scenen. Førstnevnte setter stemningen fra klokka 21:30, mens sistnevnte går på scenen klokka 23:30. Begerswing består av sju medlemmer. Tre av bandmedlemmene bor i Klæbu og er kjent fjes for mange, kanskje helt fra de regjerte i ulike band og som solister på Klubben og i UKM-miljøet på tidlig 2010-tallet. De tre er Sondre Sørensen Sonstad, Erlend Moe og Håvard Rikstad Tanem.

Artig å spille til fest

Klæbuposten møtte Erlend Moe og Håvard Rikstad Tanem til en liten prat om bandet, musikken og forventingene foran en kveld på hjemmebane.

- Det er utrolig artig å stå på scenen og spille på fest. Jeg trives best på festgigs, da storkoser jeg meg. Målet er jo å dra i gang god stemning gjennom musikken vi spiller, sier Moe som gjerne inviterer til en felles skål mellom numrene. Bandet har en uhøytidelig stil med stor selvironi. Lettbeint musikk og lave skuldre kan beskrive det som serveres fra scenen. Det er festmusikk med countrybasert låter og trønderrock som regjerer.

- På femtedagsfesten kommer vi til å spille coverlåter. Det blir kjente slagere fra rock og country, sier Tanem.

Fortid i ekstremrock

Det er slett ikke alltid alle sju medlemmer er med på scenen, og Moe og Tanem har også et eget trubaduropplegg med spilleoppdrag på firmafester og private fester. Mange kjenner kanskje også igjen Tanem fra den tiden han i all hovedsak spilte ekstremrock. Det har endret seg.

- Du kan si at jeg har utvidet horisonten litt, smiler han, men erkjenner at rocken har en stor plass fremdeles. Som så mange musikere spillet han i flere band, og er også med i et hardrockband. Nå ser imidlertid karene frem til en kveld på hjemmebane i Klæbuhallen der de vil spille for et feststemt publikum med mange kjente fjes.

Begerswing består av sju musikere. Foran: Erlend Moe (vokal og akustisk gitar). Bak fra venstre: Sindre Eide Eggen (gitar), Håvard Rikstad Tanem (gitar, mandolin), Sondre Sørensen Brønstad (trommer), Kristoffer Vidal (bass) og Ole Henrik Bjerksetmyr (gitar). Ikke til stede da bildet ble tatt: Ørjan Hammer Vollvik (trekkspill og trompet) Foto: Privat (Begerswing)