Jill Reinåsdal og Grete Bjørkli ser frem til å ta imot alle utstillere og besøkende, og det blir en stor kafe som for mange er svært så sentral på messa. Både lørdag og søndag er utstillerne på plass med varer som kan friste noen og enhver.

Godt besøkt messe

Innenfor døra venter nydelige husflidsprodukter, geriljabroderier og betonggjenstander, men også matvarer som kortreist honning og lefser er ventet inn døra.

– Vi har mange forskjellige utstillere. Både Oriflame, Forever living og Tuppeware er på plass, og et blir et godt utvalg av håndarbeid, smiler Jill.

– Det er jo ei lita messe, men den er veldig godt besøkt. Og her får du mye som du ikke får kjøpt i butikkene.

Lysklettmessa byr på mange godbiter. Her er et lite utvalg fra et tidligere år. Foto: Privat
Jill Reinåsdal (t.v.) og Grete Bjørkøy er klar. Lysklettmessa med kafe går over to dager med 12 ulike utstillere. Foto: Merethe Willassen

Variert og bredt utvalg

Mye av det som er lagt utover bordene er utstillerens egenproduserte varer.

– Det blir heklede kosedyr, vet vi, og vevede matter. Og det er mange som syr, strikker og hekler veldig mye forskjellig og veldig mye fint, sier Jill.

Lysklettmessa er en populær messe som er godt gjennomført. Kjøkkengjengen frister med nystekte vafler, formkaker og pølse med brød.

– Mange kommer for å drikke kaffe og møte folk, og det er mange som kjøper julegaver her også, sier Grete.

Gull verd i for utleie

Lysklett grendelag arrangerer Lysklettmessa i de samme lokalene de leier ut. Her er det både konfirmasjoner, bryllup og fester i løpet av året.

– Samtidig som det er messe, så er det litt reklame for huset, at folk ser det er mulig å leie ut, sier Jill.

– Det er jo gull verdt i forhold til markedsføring av huset.

– Grendehuset er en sosial møteplass. Mange setter pris på å møte folk her, kanskje spesielt etter ungen er blitt store og man ikke lenger møter foreldre i sammenheng med håndball, fotball eller korps., sier Grete til slutt som håper grendelaget kan beholde huset.

Klæbuposten har tidligere skrevet om hvordan for få hender og for store vedlikeholdsutgifter har gjort det nødvendig for grendelaget å vurdere salg av huset. Årsmøtet neste år vil få den saken på agendaen.