Det lavet ned over Klæbu i går. På et par timer økte snødybden fra 20 cm klokka 17 til 35 cm klokka 19 målt på målestasjonen i Klæbu som ligger på 143 moh. Det var den nest største mengden snø som ble målt på alle målestasjoner i Trøndelag i går.

– Det spesielle ved gårdagen var at det kom så veldig mye nedbør i form av snø på så kort tid, sier Matilda Hallerstig, klimavakten Meteorologisk institutt. Det er vanskelig å si noe om trender i nedbør siden målestasjonen bare har vært i drift siden 2020.

Været i uken som kommer

Vakthavende meteorolog melder om lettskyet vær og en kald værtype for neste uke.

- Det ser ut til å bli oppholdsvær i ukene fremover. Nedbøren i går henger litt igjen enda, men det er sør i Trøndelag. I grensetraktene inn mot Sverige ventes det noe nedbør, men ellers i Trøndelag ventes det ikke nedbør, sier Rannveig Eskill ved Meteorologisk institutt.

En god del sol, men kaldt

Temperaturene vil kunne synke til ned mot 16 grader på natta, mens dagtemperaturene ser ut til å bli en del høyere med minus 9 grader førstkommende lørdag. Fremover til og med torsdag i neste uke, ser det ut il å bli lettskyet med en del sol.

- Det er fralandsvind fremover, og da blir det lite nedbør. Snøen over Trøndelag i går var et resultat av pålandsvind med fuktig luft fra havet, forklarer Eskill.

Juleuka tør ikke meteorologene si noe om enda.

Slik er værutsiktene for den neste uka. Foto: Skjermbilde Meteorologisk institutt