Wright skal jobbe for en bærekraftig omstilling av næringslivet - en omstilling som Trondheim kommune håper vil sikre vekst i eksisterende næringsliv, gi innovative bedrifter og gjøre byen mer attraktiv slik at flere bedrifter ønsker å etablere seg her.

– I denne stillingen kan jeg kombinere all erfaring jeg har fra både næring, organisasjons -og foreningsliv med mitt generelle engasjement for samfunnsutvikling og samarbeid. Norconsult har gitt meg en fantastisk mulighet til å jobbe både tverrfaglig og bredspektret, og jeg har hatt stor glede av å få være med på utviklingen av landets største arkitekt -og rådgivermiljø, sier Wright i en pressemelding.

Tilgjengelig og synlig

– Denne enheten blir det tydeligste kontaktpunktet for næringslivet til kommunen, og vil sikre at næringslivets perspektiver og kompetanse blir løftet frem og benyttet i den omstillingen vi skal gjennom. Jeg har klokkertro på at samhandling er tingen, og gleder meg til å være tilgjengelig og synlig for alle bransjer sammen med en skikkelig dyktig stab av dedikerte og engasjerte personer på enheten, sier Michelle Wright.

– Veldig sterk erfaring

Enhet for næring og samfunnsutvikling er nyopprettet, og ligger under direktør for næring, miljø og samferdsel, Kristian Dahlberg Hauge. Han gleder seg til å få ny enhetsleder på plass og inn i sin ledergruppe.

– Michelle tar med seg en veldig sterk erfaring inn i jobben, og vil være et viktig bidrag til den styrkingen av næringsarbeidet vi nå gjør i Trondheim kommune. Hun har gjennom flere år jobbet på ulike felt i næringslivet, og kjenner også kommunens rolle godt. Ikke minst er hun opptatt av hvordan næringsliv og kommune kan jobbe sammen for å sikre bærekraftig verdiskaping i trøndersk næringsliv. Jeg er veldig glad for å få Michelle på laget som enhetsleder for den nye nærings- og samfunnsenheten, sier Dahlberg Hauge.

Lang ledererfaring

Michelle Wright er sivilarkitekt og tar med seg en solid bakgrunn inn i jobben.

– Jeg har lang ledererfaring fra landet største fastlandsbransje; byggenæringen. Næringen står overfor store utfordringer, og uten et meget tett samarbeid med det offentlige får vi ikke til nødvendig omstilling. Min leder -og styreerfaring fra både store og små bedrifter, organisasjoner og foreninger gir meg et godt innblikk i en del av de generelle utfordringer som må forseres, og jeg gleder meg veldig til å bli enda bedre kjent med andre deler av næringslivet Trondheimsregionen i den nye stillingen.