Våren er foreløpig satt på vent og meteorologene sendte fredag ut et farevarsel om snø for landsdelen.

Søndag morgen var det hvitt på flere steder i fylket.

Vakthavende meteorolog Geir Ottar Fagerli ved Vervarslinga på Vestlandet forteller at temperaturen skal stige utover dagen.

Smelter utover dagen

– Nedbøren vil gå over til sludd og regn etter hvert, men det blir kaldere igjen utpå kvelden, sier Fagerli og legger til at sørlige og indre deler av fylket vil være mest utsatt.

– Vil snøen bli liggende?

– Den vil nok smelte utpå dagen i lavlandet. Det er kun på nattestid og tidlig på morgenen at det vil ligge snø på bakken i dagene framover. Dagtemperaturen vil være såpass høy, sier han.

Bart på veiene

Trafikkoperatør Vegard Leinum ved Vegtrafikksentralen i Trøndelag sier snøfallet ikke har påvirket trafikken i Trøndelag så langt.

– På stedene vi har kamera er det stort bart på veiene. Foreløpig er det ikke snakk om så store mengder, men jeg er litt spent på hvordan det skal bli utover dagen, sier Leinum litt før klokka 07 søndag morgen.

Han sier det ikke er meldt om utforkjøringer eller andre hendelser i distriktet.

Fem centimeter

Meteorologisk institutt meldte lørdag at det kunne komme omkring fem centimeter snø i lavlandet det neste døgnet. I høyere strøk kan det bli betydelig mer.

– I områdene ved Oppdal er det for eksempel ventet en del. Der kan det bli litt mengder, men entreprenørene er på ballen på de utsatte stedene. Jeg tror ikke snøen vil skape særlig utfordringer i trafikken, så fremt bilistene fortsatt er skodd for vinteren, sier Leinum.

Dårlige nyheter

Vakthavende meteorolog Geir Ottar Fagerli sier at trønderne må belage seg på grått og kjølig vær gjennom hele den kommende uka.

– Vi ser at temperaturene skal holde seg lave helt fram til mai. Det er fare for snø hver eneste dag. På dagtid vil det komme som snø og regn, men på natta kan den bli liggende, sier han.