Tidligere var det bare på egne vaksinesentre man tilbød covid-vaksiner. Det har kommunen endret på fra i høst gjennom et samarbeid med legesentrene i kommunen. I løpet av mandag 16. oktober kjøres vaksiner for både covid 19 og årets influensa ut.

- Det er nytt i år at legesenter kan sette covid-vaksinen. Fremdeles er det vaksinestasjon i Trondheim, men nå er det også mulig for voksne å få satt vaksinen her ved Klæbu legesenter, forteller daglig leder og lege Eli Pettersen. Barn og unge under 18 år anbefales fremdeles å bestille time til covid-19 vaksine ved Vaksinasjon- og smittevernkontoret.

Utvider åpningstiden

Årets influensavaksine er å få ved byens legesentre fra 17. oktober, og i Klæbu holder de langåpent for å gjøre det mer effektivt.

- Vi forventer stor pågang, og mange vil gjerne ha vaksinen tidligst mulig. I tillegg er det et fint tilbud slik at folk ikke trenger å ta seg fri fra jobben. Foreløpig har vi satt opp en ettermiddag fra klokka 16-18, men vi vurderer fortløpende å sette opp flere dager med langåpent dersom behovet tilsier det, sier hun og minner om at timebestilling gjøres enkelt via helsenorge.no eller ved å kontakte legekontoret.

Foto: Merethe Willassen

Oppfordrer folk til å ta vaksinen

Klæbu legesenter har alltid minst en lege på jobb mens det settes vaksiner. Selve stikket utføres av helsesekretærene.

- Vi håper mange vil ta vaksinen. Vi anbefaler begge vaksinene til de som er i risikogruppen. Med mange vaksinerte ønsker man å unngå at mange blir alvorlig syke samtidig, og at det blir færre innleggelser på sykehus, fortsetter Pettersen.

hjemmesiden til Klæbu legesenter finnes mer informasjon om vaksinetilbudet og risikogrupper.