Det var lørdag ettermiddag Raymond Iversen gikk ut på verandaen for å ta seg en røyk og fikk se et uvanlig syn som tok plass over hele himmelen. I lufta glitret det av gull som fra små krystaller og det stod lyssøyler opp i nabolaget og fra Klæbu sentrum mange meter opp i lufta.

- Det var overalt, forteller Iversen som aldri har sett noe slikt før.

Det var Adresseavisen som først omtalte fenomenet etter tips fra Iversen.

- Jeg syns nesten det var rart at ikke flere tipset om det, men samtidig var dette en veldig kald dag og man måtte ut for å se det, sier han.

Raymond Iversen fikk fotografert de spektakulære synet som møtte ham da han gikk ut på verandaen lørdag ettermiddag. Klæbu sentrum i bakgrunnen. Foto: Merethe Willassen

Det gikk ikke an å se lyssøylene og den glitrende luften innenfra gjennom å se ut av vinduene. Man måtte ut for å oppleve fenomenet.

Iversen la merke til at det så ut som om gatelys var opprinnelsen til søylene.

- Det var som om søylene slo ned i gatelys og folks utelys. Spesielt lyktestolpen på andre siden av gata hadde en sterk gullfarget lyssøyle. Det varte i om lag fem minutter før det forsvant, men så kom det tilbake litt senere. Først litt etter litt, deretter for full styrke, forteller han.

Vakthavende meteorolog på Meteorologisk institutt forteller til Adresseavisen at det er et lysfenomen som typisk dukker opp om vinteren, og krever kald luft på over 10 minus i tillegg til iskrystaller i lufta.

Iversen har sett mange himmelfenomen, men ikke noe slikt før.

- Det er ikke så lenge siden jeg så fargede bevege seg nedover himmelen. Antagelig var det meteoritter; og nordlys ser jeg stadig vekk. Det virker som om det er bra bevegelse på himmelen her i Klæbu nå, sier Iversen som to ulike ganger så de fargede lysene helt tilfeldig da han var på vei til butikken.

Spesielt godt synlig var en lyssøyla av gull over en lyktestolpe omlag 15 meter fra Raymond Iversens veranda. Foto: Raymond Iversen