I forrige uke ble det satt ny prisrekord. Eneboligen på Nordset gikk for 7.070.000 kroner, og det er første gang en kjøper ut med over 7 millioner kroner for en enebolig i gamle Klæbu kommune. Det var 32 interessenter på visning, og boligen ble solgt etter første visning. Etter det som megler Magnus Sollid betegner som en heftig budrunde, havnet Nordset-boligen på nye hender.

– Det var stor respons både på finn-annonsen og fra interessentbasen min. Det var flere budgivere, både klæbygger og fra andre steder i Trondheim. Familieboligen ble oppført i 2016 og har mange gode kvaliteter. Den har først og fremst en god og moderne standard i tillegg til en landlig og tilbaketrukket beliggenhet med lite innsyn. Selgerne er veldig fornøyd med resultatet. Kjøperne er fornøyd med handelen og ser veldig frem til å flytte inn.

Megler Magnus Sollid opplever at det er stor interesse for Klæbu-eiendommer om dagen Foto: Daniel Bolstad

Friskt marked i Klæbu

Mangel på familieboliger i Klæbu skaper stor interesse rundt de få objektene som legges ut for salg. Eiendomsmegler Magnus Sollid merker økt interesse på familieboliger samt leiligheter i Klæbu. Han mener dette er en konsekvens av at det er få boliger ute for salg.

– Markedet i Klæbu har vært stabilt over lengere tid, hvor det er blitt solgt anslagsvis rundt 90-100 boliger hvert år. Ettersom det er dårligere tilbud på familieboliger i byen, øyner flere muligheten til å komme til Klæbu.

– Hvorfor har det blitt slik de siste årene at folk vil til Klæbu, Sollid?

– Fra 2020 til 2021 datt gjennomsnittlig omsetningstid med 10 dager. Så langt i 2022 er omsetningstiden enda lavere. Jeg mener man kan peke på flere faktorer for at Klæbu har blitt så populært. Nyveien over Skjøla og kommunesammenslåingen har ført Klæbu nærmere byen psykologisk for mange.

– Merker du noe på visningene etter utbyggingen av nyveien og kommunesammenslåingen?

– Ja, det merker jeg på visningene. De fleste trondhjemmere tenker at Klæbu er et stykke unna sentrale strøk, men mange blir overrasket når de kommer på visning. En stor andel av kjøpegruppen er fra sørsida av Trondheim. Jeg får stadig kommentarer på at det tar overaskende kort tid å komme seg hit. Det er synd at flere ikke vet det, sier Sollid.

Denne flotte eneboligen på Nordset hadde en prislapp på over sju millioner kroner da den ble solgt i forrige uke Foto: Daniel Bolstad

Stor interesse for Granmolunden.

Prosjektet på Granmolunden har lansert et nytt byggetrinn med eneboliger. Både i størrelsene 81 kvm og 121 kvadratmeter. Av totalt 14 eneboliger er kun fem ledige.

– Når etterspørselen etter familieboliger er så stor, merkes det også på nybyggprosjektene. Interessen er stor hvor en god andel er førstegangskjøpere. De som kjøper her er ofte en god blanding mellom klæbygger og fra andre steder i Trondheim.

Hvordan ser du for deg at boligmarkedet i Klæbu vil bli i 2022?

– Fra januar til nå har det vært få boliger ute for salg i Klæbu. Dette har gjort at prisene har økt betraktelig samt at omsetningstiden har rast ned. Vi tror at den trenden vil fortsette utover året selv om vi går mot en renteendring. Ifølge prognosene antas renten å øke flere ganger i løpet av året som mest sannsynlig vil påvirke markedet neste år. Akkurat nå trenger vi flere familieboliger ute på markedet, sier Sollid.