– Klæbyggene Nelius og Nora Elise Hallan har store roller i oppsetningen. Nelius spiller John Darling, som flyr (helt bokstavelig!) til Aldriland med Peter Pan. Nora er en av Kaptein Krok sine skumle pirater, forteller Elin Fosshaug Olsø som bistår Musikalfabrikken i kommunikasjonsarbeidet.

Musikalteaterskolen i Trondheim fortsetter å vokse, både i antall medlemmer og publikumsmasse.

– Når klassikeren Peter Pan settes opp, er det med flere kjente profiler og over 500 aktører i sving på scenen. Disse har forberedt seg til forestillingen i over ett år og er inne i en hektisk sluttspurt, hvor en kopi av scenen rigges i Charlottenlundhallen som ramme for de siste prøvene, forteller fabrikksjef Grethe Kosberg i en pressemelding.

Over 3000 billetter er nå solgt til forestillingen som settes opp lørdag 19. august kl. 18:00, søndag 20. august kl. 15:00 og kl. 18:30

I regissørstolen sitter Christina R. Søhol. Og det er koreografi av Rebecka Lange.

Peter Pan-plakaten med Nelius Hallan i midten. Foto: Musikalfabrikken

Profiler på scenen

– Trondheimspublikummet kan kjenne igjen flere ansikter når Peter Pan og hans venner bokstavelig talt skal fly over scenen i Olavshallen. Trøndelag Teater har bistått oss med «flytimer» før storsatsningen, hvor deler av forestillingen foregår i lufta, fortsetter Kosberg.

Rollen som Peter Pan deles av to unge talenter, som begge har markert seg på trønderske scener og tv-skjermer de siste årene. Blant annet har guttene over flere år gestaltet rollen som gårdsgutten Tor i den tradisjonsrike forestillingen Julestemning i Olavshallen.

EINE GRØTTE FOSSHAUG (13)

Eine spilte Olav den Heldige i forestillingen ved samme navn i 2022 og er den yngste som noen gang har spilt Olav den Hellige i spelamfiet på Stiklestad

Eine har spilt i flere av våre hovedproduksjoner: Blant annet Mikkel i «Kari Palari» og den rampete geitekillingen Andrei i «Ulven».

Eine er også en kjent stemme for mange, som solist på blant annet låta «Hei, kjære Trondheim (Petter Wavold/Bjørn Tore Grøtte) og som «Peder» på jazzplata Hitrakongen (Øra Studio).

MARKUS R. MUNKEBY (14)

Markus er kjent for mange som medprogramleder i NRK Newton og programleder for NRKs klimaserie «Ikke gjør dette mot miljøet».

Markus har spilt i flere av våre produksjoner, blant annet som Archie i musikalen «13».

Markus har også stått på hovedscenen på Trøndelag Teater, hvor han spilte «leketøy» i oppsetningen «Nøtteknekkeren».

BJØRN ALEXANDER SOM KAPTEIN KROK

Bjørn Alex er kjent fra NRK Super som Professor Dinkel i Den magiske laben og programleder for Supernytt.

Bjørn Alex har medvirket i flere internasjonale film- og TV-produksjoner, blant annet i rollen som den nederlandske astronauten Wubbo Ockles i For All Mankind (2019) og filmen Odd Man Rush (2020).

ELISABETH TRØAN JOHANSEN SOM FORTELLEREN

Elisabeth er en kjent trøndersk stemme som har stått på en rekke store og små scener. Elisabeth huskes av mange som medlem av sangkvartetten Pastell, som blant annet deltok i den norske Melodi Grand Prix-finalen i 1985.

En musikalklassiker

Musikalfabrikken setter opp den klassiske musikalversjonen av Peter Pan, basert på J.M. Barries bok «Peter Pan og Wendy», som foregår i Aldriland.

Her bor Peter Pan, feen Tingeling og «de glemte barna», men også skumle skikkelser som Kaptein Krok og hans pirater. Krok er Peter Pans store fiende etter at Peter var skyld i at piraten mistet sin ene arm i et krokodilleangrep. Kaptein Krok tørster etter hevn og har en ondskapsfull plan om å gjøre slutt på Peter Pan en gang for alltid.

I kampen mot Kaptein Krok og hans sjørøvere, får Peter Pan og barna god hjelp av aldrianere (som vi har valgt å kalle dem i denne oppsetningen), havfruer og andre eventyrskikkelser.

Imens, hjemme hos Wendy og brødrene, har mor og far Darling gitt opp håpet om å noen gang få se de tre barna sine igjen. Kommer de noen gang tilbake? Blir de værende i Aldriland for alltid?