95 prosent av lønnstakere og pensjonister fikk skatteoppgjøret sitt innen 1. juli.

– Er du blant dem som ikke har fått skatteoppgjøret ditt ennå, får du det tidligst i slutten av august. Alle får skatteoppgjøret sitt før 1. desember, sier divisjonsdirektør Marta Johanne Gjengedal i Skatteetaten.

Noen må vente

Det er ulike årsaker til at noen må vente for å få skatteoppgjøret sitt. Det kan for eksempel være at de har en komplisert skattemelding eller at de er gift med en som er næringsdrivende.

– Ektefeller får skatteoppgjøret samtidig. Hvis du er gift, må du vente til begge sine skattemeldinger er ferdigbehandlet, forklarer Gjengedal i en pressemelding.

Selv om du hadde ukompliserte skatteforhold og var rask med å levere skattemeldingen, er du ikke garantert et tidlig skatteoppgjør. Skatteetaten tar blant annet stikkprøver, som betyr at alle kan bli tatt ut i tilfeldig kontroll.

Flest får tilbake på skatten

Så langt har over 4,9 millioner lønnsmottakere og pensjonister fått skatteoppgjøret sitt. Om lag 3,2 millionar har fått utbetalt til sammen 40,3 milliarder kroner, eller rundt 12.600 kroner i gjennomsnitt. Samtidig må nesten 670.000 betale restskatt. I snitt må hver enkelt betale rundt 30.900 kroner i restskatt.