-Det er godt å være tilbake i konkurransemodus. Jeg har på grunn av det langvarige skadeavbrekket, ikke fått hoppet så mye. Derfor er det godt å se at hoppingen sitter allerede nå. Selv om jeg har mye å gå på, og det er en del å rette på, så er jeg fornøyd med mine første renn på et lite år, sier Fredrik Gran.

Han er noe så sjeldent som en skihopper fra Klæbu, som har ambisjoner om å utfordre de beste i hoppbakken. Gran har en drøm og et langsiktig mål om å få delta i verdensmesterskapet på hjemmebane i 2025. Granåsen er hjemmebane for klæbyggen som har bevist at han har et høyt toppnivå i hoppbakken.

Skaden satte han tilbake

Fredrik Gran forsto at det mest sannsynlig var snakk om brudd, da han da han var uheldig under treningshopping i Sprova. Fredrik, som fyller 24 år i desember, fikk et ublidt møte med underlaget i den nordtrønderske hoppbygda.

Det var tungt å få beskjed på sykehuset om at det var brudd, og at hoppsesongen var over. Gran skjønte der og da at han hadde en lang opptreningsperiode foran seg. Den startet umiddelbart etter at han fikk klarsignal for å belaste foten. Det ble mange uker og måneder med alternativ trening, på utøveren som er en del av Trønderhopp.

– Det viktigste nå blir å komme i gang. Få flere gode opplevelser som dette, sier Fredrik Gran etter hoppene i Sverige.

Mangler treningsbakker

Fredrik Gran legger ikke skjul på at det var en spent og forventningsfull hopper som satte kursen for Falun og nabolandet. Det er i ferd med å bli en tradisjon at Norges Skiforbund legger det første norgescuparrangementet til den svenske skimetropolen. Gran og de andre trønderske hopperne har ikke hatt treningsbakker i Trondheim, etter at VM-anlegget i Trondheim ble revet.

Bakkene som ble bygd til verdensmesterskapet i 1997, ble revet med jorda for å gjøre plass til nye bakker. De skal være klare i februar dersom fremdriftsplanen følges, og Gran ser frem til å hoppe i et topp moderne anlegg. Det blir som han sier noe helt annet å hoppe der. Han og hoppkollegene slipper også å reise til Lillehammer for å få luft under vingene.

Flere gode hopp i Sverige

Fredrik Gran endte opp med sjuende- og tiendeplass i de to rennene i Sverige. Han hadde vært høyere opp på resultatlista med dersom han hadde hoppet like godt i selve rennene som i prøveomgangene. For der var han en av de lengste og beste. Gran er tilfreds med at han er tilbake i hoppbakken.

-Det viktigste nå blir å komme i gang. Få flere gode opplevelser som dette. Jeg har forhåpninger om at det skal bli stigning i både trening og konkurransehoppingen, etter hvert som får flere hopp. Jeg skal ikke skylde på forholdene i Sverige. Men jeg var en av dem som var maksimalt uheldig med vindforholdene i et par av hoppene i Sverige, sier den offensive hopperen.