-Jeg var ikke så veldig langt unna å kvalifisere meg sist vinter. Nå har jeg blitt ett år eldre og bør ha bedre forutsetninger. Det er heller ikke minus at de som var ett år eldre enn meg forrige sesong, til vinteren er for gamle til å kjempe om U23-plass. Når det er sagt så har det kommet opp en ny god årgang hvor det er flere som har VM-ambisjoner. Jeg føler at jeg er bra i rute, selv om jeg hadde kyssesyken i sommer, og har hatt hjerteoperasjon i høst, sier Magnus.

Det gikk fem-seks uker i sommer hvor det ble veldig lite trening da han hadde kyssesyken. I midten av oktober ble det et nytt avbrekk da han var gjennom en planlagt hjerteoperasjon. Det med tanke på å få bukt med hjerteflimmeret som han har slitt med i fem-seks år.

– Det ble mye verre forrige sesong. Derfor ble det bestemt at legene skulle foreta seg noe. Forhåpentligvis så er tiden hvor jeg må bryte skirenn på grunn av hjerteflimmer en saga blott, sier Magnus.

Lå våken under operasjonen

Den talentfulle Klæbu-løperen lå våken under operasjonen selv om han hadde fått bedøvelse. Det gjorde at han kunne følge med når legene gikk opp gjennom lysken. Han innrømmer at det var litt ekkelt da de skulle fremprovosere hjerteflimmer. Men han hadde ingen smerter.

Ei lita uke etter inngrepet så var friskusen tilbake i lett trening igjen. Harr Lian legger ikke skjul på at det var utfordrende å være hardtsatsende langrennsløper med de utfordringene han hadde. Friskusen visste aldri når de kom, og det ble etter hvert en mental utfordring å vite at han kunne få hjerteflimmer. Flere ganger var det så ille at han måtte ta av seg startnummeret, eller stoppe opp, før han kunne fortsette.

Trener nesten 1000 timer i året

-Jeg prøvde å bruke minst mulig energi på det. Men jeg må innrømme at det er kjedelig å bruke så mye tid på trening og forberedelser når flere renn går fløyten på grunn av hjerteflimmeret. Nå slipper jeg forhåpentligvis å bekymre meg for at jeg får helseproblemer underveis i rennene, sier Harr Lian som har hatt en flott utviklingskurve de siste årene. Spesielt de siste årene han var junior og i starten av seniorkarrieren. Han håper på et nytt løft i vinter.

-Jeg har på grunn av treningsavbrekket i sommer og hjerteoperasjonen i forrige måned ikke hatt noen optimal sesongoppkjøring. Men jeg føler samtidig at jeg har fått trent bra ellers. Det er vanskelig å unngå sykdom i en lang sesongoppkjøring. Dersom det går på skinner fremover, så har jeg forhåpninger om å gå like fort som jeg har gjort. Målet er å gå fortere og samtidig være med i U 23-VM-diskusjonen, sier Harr Lian som sesongåpner på Beitostølen denne helga. Helga etter er det viktige norgescuprenn på Gålå.