Dahl Reitan har hatt mesteparten av sin spilletid i Charlottenlund Håndball denne sesongen, på grunn av stor konkurranse om plassene i Kolstad. Fredag kom nyheten om at backen går til Bergen Håndball etter denne sesongen. Med på lasset er medspiller i Charlottenlund, Nikolai Daling og Charlottenlund-trener Fredrik Tønne. Det gjør at Dahl Reitan flytter til en forhåpentligvis trygg tilværelse på håndballbanen.

– Det har vært stor interesse rundt meg siden november og det har vært forskjellige tilbud, men vi har takket nei. Da jeg ble presentert for det tilbudet som Bergen ga, så var jeg ikke i tvil. Det som også er med på å avgjøre valget er at jeg flytter ned dit sammen med min bestekompis Nikolai Daling, sier Dahl Reitan.

Flytter hjemmefra

Dahl Reitan har inntil nå bodd hjemme hos foreldrene, som bor i Trondheim og Klæbu. Hver fredag har det vært fast tradisjon med fredagstaco hos pappa Erik, men fra sommeren av skal Dahl Reitan for første gang flytte hjemmefra. Han flytter inn sammen med lagkamerat Daling og da skal blant annet maten lages selv.

-For første gang blir det uten familie, men vi får ta tacoen over Facetime. Jeg kjenner nesten Nikolai bedre enn min egen familie, så vi trives bra sammen. Kokkeegenskapene er helt middels, men vi vet godt hva vi trenger for å fungere som idrettsutøvere så det er bare å ta seg tiden til å lage det, sier Dahl Reitan.

Trenger spilletid

Bergen Håndball spiller per dags dato i 1.divisjon, men er med å kjempe om opprykk til eliteserien der Kolstad spiller. I tillegg til flere norske klubber, har også en svensk og dansk klubb vist interesse. Men for Dahl Reitan var hovedprioriteten denne gangen en klubb hvor han satses på.

-Jeg har virkelig tro på det prosjektet som er i Bergen nå. Jeg er avhengig av å få spilletid i karrieren min nå og i Kolstad er det veldig vanskelig på grunn av de store navnene som er der og også de som kommer. De som har spilt denne sesongen av ungguttene i Kolstad har virkelig fortjent det, men da har det dessverre gått utover meg, avslutter Dahl Reitan.