Koret håper klæbyggene vil fylle det flotte og intime lokalet på nytt, mandag 28. november.

-Vi har fått mange gode tilbakemeldinger på arrangementet vi hadde for to måneder siden. Både fra folk som var der, og andre som hadde hørt hvor trivelig det var. Det er nok mange som er glade for at det er mulig å gå på lokale konserter og arrangement igjen. Samtidig som det også er noen som har oppdaget at det er godt å sitte hjemme. For folk flest får jo strengt tatt den underholdningen de trenger på nett og TV i dag, sier Sjur Inge Øgaard.

Øgaard er leder i det aktive mannskoret, eller bygdas beste mannskor som han med et lurt glimt i øyet titulerer mannskoret som. Vel vitende om at det ikke er flere mannskor i bygda. Korlederen har et vesentlig poeng, når han forteller hva de som sitter hjemme går glipp av. Det er den sosiale biten, som er viktigere enn noen gang. Det å ha mulighet for å møte sambygdinger i en hyggelig setting. Det er det mange som har savnet i den lange koronaperioden.

Dirigent Svend Arne Sørum og koret har savnet det å stå møte publikum under koronatiden. Foto: Odd Rune Wang

Liker å opptre

Sjur Inge Øgaard innrømmer at det å stå ansikt til ansikt med publikum, har vært et stort savn i koronatiden. Det er en av grunnene til at de legger inn et nytt arrangement i november. Selv om mannskoret nå er inne i det som er den travleste tiden for kormedlemmene. Parallelt med forberedelsene til sangerkafeen, så øves det til den årlige julekonserten.

Den som med årene har blitt et sikkert tegn på at jula i Klæbu er i anmarsj. Det er mange som hevder at de ikke kommer i skikkelig julestemning, før de har vært på julekonsert med Lars Nordseth og de andre. Etter to år med publikumsrestriksjoner, så er det i år lov til å håpe på fullsatt kirke under julekonserten. Det samme gjelder mandagens arrangement.

Sangerpub på nyåret

Klæbu Mannskor har brukt å ha sangerpub under kulturuka. Den har blitt avlyst de to siste årene. I februar prøver mannskoret med en sangerpub i kulturhuset. Det blir en slags «oppvarming» til den i kulturhuset. Sjur Inge Øgaard håper de skal klare å lokke klæbyggene ut den kvelden. Selv om damekoret slet med det da de hadde en meget bra oppsetning tidligere i måneden. Først håper han at sambygdingene kjenner sin besøkelsestid førstkommende mandag.

-Vi håper også at oppsetningene vi har, kan friste noen til å bli en del av koret vårt. Det er plass til flere både i bass og tenorrekka. Det er noen som har nådd en høy alder og har konkludert med at de føler de har gjort sitt i sangsammenheng. Derfor er det kjærkomment med nye sangere, sier korlederen og nevner at det blir både utlodning og forfriskninger.

«Bygdas beste mannskor» skal også ha en sangerpub i kulturhuset på nyåret. Foto: Odd Rune Wang