Det ble livlig i Klæbuhallen når Bygdas Julemarked fikk et par timer på seg. En litt rolig start bekymret ikke noen av utstillerne. Salget begynte å ta seg opp utover dagen.

– Vi har solgt en del av både årsskrift, kalender og bøker, forteller Terje Tømmervold fra Klæbu historielag, og er fornøyd med dagen så langt.

Rundt ham er det liv og røre både i kafé og på juleverkstedene, og ute i lavvoen leste Hege Lundeby fra Klæbu bibliotek, julefortellinger.

Nisseposten er populær

Ved borden på juleverkstedet sitter flere barn og skriver på et ark som skal i Nisseposten. Postkassen stod like der borte på et bord, og vitnet om at ønskelista måtte på plass snart. Her gjaldt det å holde tunga rett i munnen, og godt var det å ha en voksen å spørre når ulike ord skal staves. Det må bli rett når ønskelista inneholder både firhjuling og snøscooter for barn, penger og Playstation 5, fjernstyrt gravemaskin eller racerbil, og kanskje er det håp om at det dukker opp en fjernstyrt enhjørning eller nisse under treet til den jenta som ønsket seg det.

Juleverksted med kongler og pynt

Ada, Mariell, Tuva og Tiril koste seg og syns det var artig å være på juleverkstedet.

– Ja, vi får en skikkelig god julefølelse, jeg elsker jul, sier Tuva, og de andre istemmer:

– Det er bra med juleverksted.

Jentene hadde laget flere lange lenker. Noe skulle de ta med hjem, mens noe skulle på juletrærne i hallen. Det var plassert flere trær i hallen, og barna på verkstedet ble oppfordret til å hjelpe til å lage pynt til trærne.

Petra har laget pepperkaker før. Hun har et pepperkakehus hjemme. Nå gleder hun seg til å smake en av pepperkakene hun har pyntet. Foto: Merethe Willassen
Det var mange slagsboder i hallen. Foto: Merethe Willassen
Ada, Mariell, Tuva og Tiril lagde lenker. Foto: Merethe Willassen
Emma og Liam pyntet pepperkaker. Foto: Merethe Willassen
Frida og Elena koste seg med glitterlim og maling. Det skulle bli til noe fint å pynte opp på rommet med. Foto: Merethe Willassen
Nora syns de ter kjempegøy med juleverksted. Foto: Merethe Willassen
Askill, Vincent og Manon skriver ønskeliste, mens Nora ser på. Foto: Merethe Willassen
Resirkulert og gjenbruk. Hanne Næss stille rmed produkter laget av plastavfall. Foto: Merethe Willassen
Wenche Tiller hadde en rolig dag fra starten av, men det tok seg opp utover dagen. Foto: Merethe Willassen
Mange spennende produkter til salgs. Det var et stort utvalg. Foto: Merethe Willassen