Leder Bente Skaanes-Bjerkan i Tanem velforening forteller om en ny giv i foreningen. Det hele startet med en idédugnad vinteren 2022, etterfulgt av nytt styre og en åpningsfest i slutten av mars.

- Vi var fire naboer som syns vi kunne bidra, og med karene i Tanemcupen på lag, fikk vi engasjert mange, forteller hun. Nå er velforeningen godt i gang med å planlegge bålpanne der folk kan grille til sommeren, og de ser for seg skøytebane på kunstgresset neste vinter.

Selvdrevne aktiviteter

- Det var kjempeartig med responsen vi fikk i fjor vinter og videre utover året. Vi har startet opp både pensjonisttreff og småbarnstreff. Og vi leier ut lokalene nesten hver helg, pluss at vi leier vi ut til en yogainstruktør hver tirsdag, forteller hun. Hun fortsetter:

- Vi har lagt lista lavt. Det er mer håndterbart når det er lavterskel. Med det mener vi at de som er på aktiviteten driver den selv.

Åpningsfesten ble en suksess

Tanem velforening har i mange år vært en veldrevet velforening, men med korona og et styre som kjente på at nye krefter burde inn, måtte det tas noen grep for å få nytt liv inn i huset.

- Så lenge det er noen som drar det i gang, erfarte vi at der var lettere å få med folk. Det kom mellom 25 og 30 på idédugnaden. Det var masse folk, og mange som tok kontakt og ville bidra, forteller hun, og fortsetter:

- Åpningsfesten bidro til at flere meldte seg inn i velforeningen. Inngangsbilletten var medlemskap, Og vi hadde loddsalg i forkant med trekning av premier på selve festen.

Bente Skaanes-Bjerkan, leder i Tanem velforening, ønsker fullt hus på mandagens årsmøte. Foto: Merethe Willassen

Artig at ungdom stiller opp

Også ungdom ble med og bidro både da området rundt huset skulle gruslegges og da den årlige Tanemscupen siste helga i sommerferien skulle arrangeres.

- Vi syns det er artig at ungdommene bidrar, både på dugnad og på cupen som trenere og forbilder for de yngre barna. Det er stor stas at de stiller opp, sier Skaanes-Bjerkan.

Leide inn hjelp til vedlikehold

Tanem velforening har hatt støttespillere både i form av økonomiske bidrag fra Nidaros sparebank, og lån av traktor og gravemaskin fra Forseth grus. Det gjorde at vårens gruslegging gikk unna mye lettere, og at utskifting av vinduer og bordkledning kunne utføres sist høst. Grusleggingen ble gjort på dugnad, mens den lokale bedriften Bygdasnekkeren fikk oppdraget med vinduer og bordkledning.

Digital strategi

I styret er oppgavene fordelt slik at alle har sitt å gjøre. Vel så viktig er vinklingen inn mot aktivitetene, at de skal være håndterbare og selvdrevne. I tillegg har styret en strategi med den digitale kommunikasjonen på hjemmesiden og på Facebook.

- Vi tror at positivitet avler positivet og fremmer trivsel. Innlegg som nå publiseres på Facebook, er godkjent av administrator. Det er klart vi tar med innlegg der folk har mistet noe, men negative innlegg er vi restriktive med å publisere, sier Skaanes-Bjerkan som sammen med styret ønsker at det skal være en side som fremmer det positive, helt i tråd med den nye given som er kommet inn i velforeningen.