Kort oppsummert

  • Tulluan skole ble bygget i 1936.

  • Den hadde to store klasserom i første etasje og to lærerboliger i andre.

  • Skolen har unike trekk som veggmalerier fra naturen i Klæbu.

  • Skolen var aktiv til 1988, da Tanem skole ble ferdigbygd.

Oppsummeringen er laget av AI-verktøyet ChatGPT og kvalitetssikret av våre journalister.
Les mer om hvordan vi forholder oss til kunstig intelligens.

Eiendommen (gnr. 37, bnr. 10) er på 4 da. Grunnflaten er på cirka 160 kvadratmeter, og bygningen oppført i plank og bygningsverk i to etasjer. Det er full kjeller under bygningen. Uthus ble oppført samme år.

Første etasje rommer to store klasserom, med materialrom i midten. Gang, kjøkken og trappeoppgang til andre etasje på hver side av bygningen. Videre nedgang til kjeller.

To leiligheter og hage

Foran hovedinngangen er det en trapp i betong, dekket med skiferstein. På gulvet i gangen er det skiferstein. I andre etasje er det to leiligheter for skolens lærere. Uthuset har vedbod og toaletter for elevene, lærere og leietakere. Før det ble lagt inn elektrisitet for oppvarming, ble klasserommene varmet opp med vedovner.

Foran skolebygningen var det anlagt en hage for beboerne. Der var solbær og ripsbusker, og noen epletrær. Hagen ble sterkt redusert i forbindelse med bygging av en busslomme først på 1980-tallet.

Veggmaleriene

Elevene som soknet til Tulluan skole, var de fra Tanem og opp til Sjøbygda. I en periode var det så mange barn at Sjøen skole ble tatt i bruk igjen for en periode. Tulluan skole var i bruk helt til Tanem skole stod ferdig i 1988.

Veggene var dekorert med malerier fra naturen i Klæbu. Da Tulluan skole ble lagt ned, ble bildene tatt ned og montert på veggen i den gamle festsal på Hallsetheimen - som i dag heter Seminarplassen.

Teksten er hentet fra lokalhistoriewiki.no